četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Božično novoletni turistični pl’c

V avli Delavskega doma Trbovlje so se v petek, 16. decembra, na božično-novoletnem Trbouskem turistčnem pl’cu predstavili zasavski ponudniki izdelkov in storitev ter nekatera trboveljska društva in šole. Članice in prostovoljke Turističnega društva Trbovlje, ki so si nadele ljubkovalno ime Trbouske turistke, so ponovno na kup zvabile lepo število obiskovalcev.

Stojnica Osnovne šole Tončke Čeč se je šibila pod pisanimi izdelki, ki so jih izdelali tako učenci, kot tudi njihovi učitelji. S prodajo teh bodo obogatili šolski sklad, s pomočjo katerega pomagajo svojim učencem pri pokrivanju stroškov šolskih in obšolskih dejavnosti. Prav tako so svoje izdelke predstavili osnovnošolci, ki obiskujejo Osnovno šolo Ivana Cankarja. Ti bodo zbrane prispevke namenili v sklad Dobrodelnega društva Palčica Pomagalčica za kritje stroškov zdravljenja dveletnega dečka Urbana, ki zaradi redke bolezni potrebuje gensko terapijo.

Vedno nasmejana Dušanka Sirše je nagajivo kukala izza stojnice, na kateri je tokrat v ospredje postavila božično – novoletno dekoracijo. Poleg okraskov za novoletno jelko ter božičkovih škorenjčkov smo lahko občudovali tudi ostale izdelke, ki jih izdeluje po imenom DušiCrafts.

Po avli se  je razlegal čudovit vonj, ki je prihajal od stojnice, kjer je Štefi Zalezina predstavljala parfume, kremice, serume, in ostale izdelke blagovne znamke Essence, ki jih sicer najdete v njihovi spletni trgovini.

Manjkala ni niti oblikovalka nakit Marjeta Hribar s svojo kolekcijo nakita Kuolmi. Med drugim je predstavila novo kolekcijo nakita v kombinaciji lila in črne barve.

Novinka na področju terapevtskih obravnav v Trbovljah pa je Maruša Čamer, ki deluje pod okriljem Terapevtskega zavoda Pokrov dom. Maruša je licencirana terapevtka, ki s pomočjo konj izvaja terapije za otroke in odrasle.

Predstavniki Delavskega doma Trbovlje so na ogled postavili spominke iz njihove stalne ponudbe – majice, puloverje, skodelice Trboule, ki jih lahko kupite tudi na njihovi spletni strani.

Tudi Društvo prijateljev mladine je predstavilo izdelke z božično novoletno tematiko, ki so jih ustvarjali njihovi prostovoljci, predstavnica Zavoda Savus pa je obiskovalcem približala njihovo naslednjo športno zabavno prireditev v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom Punce v jami.

 

Turistično društvo Trbovlje je tokrat v ospredje postavilo šivane slike, ki jih ročno izdeluje Natalija Podbregar ter sivkine vrečke, ki so jih izdelale članice društva. Predsednica TDT Joži Kukovič pa je ob zaključku božično novoletnega Trbouskega turističnega pl’ca povedala: „To je bil drugi sejem, ki smo ga organizirali in z odzivom smo v društvu zelo zadovoljni. Upam, da se bomo v prihodnje uspeli povezati tudi z drugimi zavodi in društvi v Zasavju in tako privabili še več različnih ponudnikov, ki se bodo predstavili Trboveljčanom. Začetek je nedvomno obetaven.“

BS

Foto: TDT


 

Isti avtor