Tokrat je med kandidatkami za popevko tedna na Valu202 tudi pesem zasavske skupine Orlek Bouncer Štefi.

Izbor za domačo in tujo popevko tedna na Valu 202 poteka vsak petek. Poslušalci lahko glasujejo za enega od treh domačih in enega od treh tujih predlogov. Glasovati je mogoče preko spletne ankete in po telefonu, pri čemer ima večjo težo telefonsko glasovanje. Zmagovalni popevki tedna se v prihodnjem tednu zavrtita dvakrat dnevno (ob 9.35 in 16.35 uri).

Štefi je trenutno na drugem mestu. Vodi Pomlad skupine Hamo & Tribute2Love, tretja pa je Pomlad zasedbe Isobel.

Bouncer Štefi je peti singel s plošče Živel rokenrol po pesmih Fešta, Sončen dan, Kjer trte rastejo in Kranjski Janez. Pod besedilo se je podpisal Kristijan Adamlje, pod glasbo Ivo Vidergar, pod aranžma pa kar Orleki.

V letu 2019 Orleki praznujejo 30. letnico neprekinjenega delovanja. V tem času so izdali preko 10 CD-jev in dve kaseti, posneli okrog 20 videospotov in izvedli okrog 1000 koncertov, od tega 65 v tujini. Igrali so na vseh kontinentih, razen v Afriki, najraje pa seveda vedno domači publiki v Sloveniji.

Na Val202 je mogoče glasovati tudi za tuje skladbe. Največ glasov ima trenutno pesem Go skupine The Black Keys, sledita ji Balance Ton Quoi (Angele) in So Wie Jetzt (Revolverheld).

MD

Foto: naslovnica CD-ja Živel rokenrol, oblikoval Jure Tori, narisal Denis Polanc