Zasavski policisti so imeli ta teden največ dela s tatvinami avtomobilskih delov. Posredovali so tudi zaradi šestih prometnih nesreč, trikrat tudi zaradi kršenja javnega reda in miru. Obravnavali so še poškodovanja pnevmatik, zlorab in goljufije ter drog. Vozniku brez vozniškega dovoljenja so zasegli avto.


PP Hrastnik

V ponedeljek so policisti posredovali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Okoli 16.30 je v Hrastniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Voznica je spregledala pešca, ki je prečkal cesto čez prehod za pešce, in trčila vanj. V trčenju je bil pešec lažje poškodovan. Voznico čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine delov vozila. Krajo še preiskujejo.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine delov vozila. Tudi to krajo še preiskujejo.


PP Trbovlje

V ponedeljek v  jutranjem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno ograjo in nato zapeljal z vozišča in se prevrnil na bok. Pri tem je nastala le materialna škoda. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, ker mu je poteklo zdravniško potrdilo. Za obe kršitvi so mu izrekli globo.

V dopoldanskem času je na območju Trbovelj 56-letnik na dvorišču pomagal sinu pri speljevanju osebnega avtomobila, ki je obstalo zaradi snega. Pri tem se je vozilo premaknilo in ga stisnilo ob zid. Bil je huje poškodovan.

V sredo v  popoldanskem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah na parkiranem osebnem avtomobilu poškodoval pnevmatiki ter tako lastnico oškodoval za 200 evrov. Policisti primer še preiskujejo.

V četrtek so prejeli prijavo občana, da je neznanec na območju Trbovelj zlorabil neplačilno sredstvo  in ga s tem oškodoval za okoli 100 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine delov vozila.

Obravnavali so sum storitve prekrška zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Kršitelja po opravljeni analizi čaka prekrškovni postopek.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na območju Hrastnika. Policisti so udeležencema ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Obravnavali so sum storitve prekrška zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V sredo so obravnavali poškodovanje tuje stvari in kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi. Kršitelju so izdali plačilni nalog, čaka ga še kazenska ovadba.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve na območju Trbovlje.

Obravnavali so kaznivo dejanje goljufije, s katero je bil oškodovanec oškodovan za okoli 5000 evrov.


PP Litija

V torek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma vozila.

Vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo, čaka ga še postopek o prekršku.

V torek so posredovali zaradi glasne glasbe v zasebnem prostoru, kršitelja čaka postopek o prekršku.

Na cesti v naselju od Brega proti Spodnjem Logu se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik kombija,  ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,74 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Čaka ga prekrškovni postopek.

V petek so obravnavali povoženje divjadi.


Savus

Foto: arhiv Savus