Zdravko Ačkun, nekdanji odlični rokometaš, pa tudi smučar, je izdal knjigo Smučanje in rokomet s podnaslovom V slikar s konkurenti in prijatelji.

V foto albumu na dobrih 100 je objavil veliko različnih fotografij iz svoje bogate kariere rokometaša in smučarja. Pospremljene so z komentarji avtorja in različnimi spomini na leta, ko je smučal s takratnimi mojstri belih smučin v Sloveniji, med drugim tudi s Tonetom Vogrincem. In igral rokomet s plejado odličnih jugoslovanskih igralcev ter v tujini tudi z odličnimi tujimi rokometaši. Precej fotografij je tudi iz njegove trenerske kariere, še posebej iz najbolj uspešnih trenerskih let v Nemčiji.

Zdravko Ačkun je v zaključni besedi zapisal: » Zahvaljujem se vsem »starim« športnikom, ki so mi omogočili čudovite spomine iz naše športne preteklosti. Knjiga Andreja Šušteriča Zgodovina celjskega rokometa mi je bila vodilo. Zahvaljujem se Ralfu (ZR Nemčija) za vse slike in dokumentacijo o Solingen 98, smučarskemu kolegu Borisu Zupanu in novinarju Franciju Božiču za zanimiv opis, ko me je popeljal in postavil ob stran, kot rokometaša, takrat svetovno znanim športnikom tistega časa.«

Knjigo lahko naročite po telefonu 051 653 678.

Savus

Foto: naslovnica