sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Posebno priznanje Mišu Gorniku

V Trbovljah so na predvečer občinskega praznika na slovesni prireditvi podelili tudi letošnja občinska priznanja. Županja občine Jasna Gabrič je podelila posebno priznanje županje Mišu Gorniku za pomemben prispevek na področju gospodarstva v občini Trbovlje.

Objavljamo obrazložitev za posebno županjino priznanje.

Mišo Gornik

Mišo Gornik je poznano in cenjeno ime v lokalnem okolju in širše. Njegovi nekdanji in trenutni kolegi o njem govorijo v presežkih. O človeku z veliko začetnico, ki je ogromno doprinesel lokalnemu gospodarstvu. Iz Iskre TPT ga je pot vodila v podjetje Dewesoft, kjer svoje delo uspešno opravlja še danes. Mišo Gornik je bil v Iskri TPT imenovan za tehnologa spajkanja, ki je bilo zelo odgovorno, saj bi vsaka najmanjša napaka predstavljala nepredstavljivo škodo v montažnem procesu, kjer so dnevno izdelali tudi 2 milijona diod. Takrat je podjetje veljalo za največjega proizvajalca plastično – aksialnih diod v Evropi in tretjega na svetu. Kot oseba je bil tih in miren, strokoven in efektiven, cenjen in spoštovan od delavk v proizvodnem procesu od vodstva Iskre Polprevodniki in tehnoloških partnerjev v Sloveniji in tujini. Na njega se je dalo zanesti kot na človeka in strokovnjaka v proizvodnem procesu.

Gornik se je ekipi Dewesofta pridružil leta 2015. Takole ga opisujejo v podjetju:

»Ko je sama misel, da bi se nam lahko pridružil, postala realnost, se še nismo pogovarjali, kaj bo počel. Oseba njegovega kova, delovne zagnanosti, strokovnosti, lahko najde mesto v vsakem kolektivu. Po prihodu je zapolnil manjkajoče inserte procesov in se tako ukvarjal s projektnim in produktnim vodenjem in kvaliteto izdelkov. Glede na svoje izkušnje je definiral postopke testiranj in umestil izdelke v sistem standardizacije. Organizira servisno dejavnost in seli postopke servisne dejavnosti v države, kjer je prodaja največja. Leta 2016 se je vključil v investicijski projekt obnove bivše Iskre in s svojim detaljnim poznavanjem objekta veliko pripomogel k optimalni izvedbi del. Po ustanovitvi Katapulta se je v delo vključil kot mentor in s svojim mentorskim znanjem iz preteklih zaposlitev uspešno pomaga mladim še naprej.

Ne obstajajo teme in naloge, kjer ne bi znal pomagati. Mednarodne izkušnje, izkušnje vodenja, dela z ljudmi, … na vsakem koraku, vsak dan ga lahko vsakdo povpraša za nasvet in vedno bo pripravljen pomagati.

Ne moreš mimo vtisa, da je spoštovan. Ogromno ljudi ga pozna in ker vedo, da je član Dewesofta, povprašajo po njem. Vprašajo z velikim zanimanjem in pri tem običajno dodajo zgodbico iz preteklosti, kjer je vsakega posameznika z nečim presenetil ali navdušil. In to počne tudi sedaj …

Prav z njim in njemu podobnim sodelavcem je podjetje izjemno. V čast nam je, da je naš sodelavec.«

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Isti avtor