Regionalna razvojna agencija (RRA) Zasavje in Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje sta 6. decembra v podjetniškem pospeševalniku Katapult v Trbovljah organizirala delavnico oblikovanja inovativnih projektov za krepitev ključnih kompetenc v zasavskem izobraževanju.

Predstavniki Centra za pravični prehod, ki deluje v okviru RRA, so podprli zasavske šolnike pri oblikovanju ideje o ustanovitvi izobraževalnega stičišča za šolajoče in učitelje, v katerem bodo lahko v okviru sredstev SPP finančno podprlo programe in opremo od vrtcev do srednjih šol za uvajanje vsebin s področja trajnosti, podjetnosti in digitalnih spretnosti v okviru vzgojno-izobraževalnih programov.

Popoldanski del programa je bil namenjen poglobljenemu raziskovanju, izmenjavi idej ter snovanju projektov, ki bi lahko bili financirani s sredstvi Sklada za pravični prehod. Delavnice so se udeležili ravnatelji zasavskih osnovnih in srednjih šol, župan občine Hrastnik Marko Funkl in predstavniki zasavskih občin.

Dogodek je bil nadaljevanje študijskega obiska predstavnikov zasavskih šol na Nizozemskem, ki je potekal v oktobru 2023.

Dopoldanski del programa je bil namenjen predstavnikom Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, ki so spoznali delovanje Katapulta. Osrednjo pozornost so namenili S.O.S šoli, ki jo vodi Alenka Knez. Ta inovativna šola ponuja pomoč učencem v prvi triadi osnovne šole pri težavah z matematiko na izjemno kreativen način, brez uporabe svinčnika in papirja.

Savus

Foto: RRA Zasavje


 

Prejšnji članekZima se je začela
Naslednji članekDanes dogaja