Konec minulega tedna so imeli policisti na območju Zasavja kar nekaj dela, čeprav večjih nezgod ali kaznivih dejanj tokrat na srečo niso zabeležili.

PP TRBOVLJE:

V petek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve, saj uslužbenec podjetja ni želel vrniti službenega telefona. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

V nedeljo ponoči je neznanec v potok odvrgel zabojnik za embalažo, ter ga tako poškodoval. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

PP LITIJA:

V petek so na glavni cesti pri mostu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v njej pa sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo. Povzročitelj nesreče je bil voznik tovornega vozila, ki je izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Med drugim so  opravili intervencijo, v kateri je občan lažno naznanil kršitev javnega reda in miru. Občana bo lažna naznanitev udarila po žepu. V policijski akciji pa so zasegli tudi drobilec z delci posušene zeleno rjave rastline, za katero sumijo, da gre za konopljo. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

V soboto so pri kontroli prometa naleteli na voznika, ki je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje. Zato so mu zasegli vozilo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Policisti so obravnavali še kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je storilec pristopil do parkiranega vozila in poškodoval vetrobransko steklo. Škoda
znaša okoli 500 evrov. Po zbranih obvestili bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Obveščeni so bili tudi o vozniku osebnega vozila, ki je zapeljal s ceste, ker se je umikal divjadi. Po preveritvi izpolnjevanja pogojev za vožnjo, so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V nedeljo so v Štangarskih Poljanah obravnavali prometno nesrečo med dvema
kolesarjema. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolesar
drugemu v križišču izsili prednost in sta zato oba padla. V nesreči nista
bila poškodovana. Uveden bo ustrezen prekrškovni postopek. V naselju Lupinica se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal izven vozišča in trčil v drog. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

PP HRASTNIK:

Na območju Hrastnika so policisti v petek zasegli posušeno zeleno rjavo rastlino, za katero sumijo, da gre za konopljo. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep. V soboto pa so obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila. Po zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PP ZAGORJE OB SAVI:

Zagorski policisti pa so bili v petek obveščeni o zbiranju prostovoljnih prispevkov pred trgovskim centrom v Zagorju ob Savi. Policisti na kraju kršitev niso ugotovili, so pa opravili identifikacijski postopek z osebami.

V popoldanskem času so intervenirali zaradi medsosedskega spora. Zoper kršiteljico bodo izvedli ustrezen ukrep. Obravnavali pa so tudi dve prometni nesreči. Prva se je zgodila na parkirišču. Povzročitelj je trčil v parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Druga pa se je zgodila na relaciji Zagorje-Trbovlje, kjer je voznica trčila v srno.

V soboto ponoči so bili policisti obveščeni o glasni glasbi in hrupu v gostinskem lokalu. Kršitve na kraju niso ugotovili.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekKiara Marn v polfinalu
Naslednji članekDanes dogaja