Velenjski plavalni klub je minulo soboto, 6. aprila, organiziral že 32. Mariničev memorial, posvečen tragično preminulemu velenjskemu plavalcu. Udeležili so se ga tudi plavalci iz Trbovelj.

V dopoldanskem delu je bil Mariničev memorial namenjen najmlajšim tekmovalcem, v popoldanskem pa so nastopili tekmovalci iz vrst invalidov in plavalcem s posebnimi potrebami.

V jutranjem delu je organizator privabil približno za dobro stotnijo plavalcev in plavalk, iz kategorij mlajših dečkov in deklic, ter dečkov in deklic. Iz Trbovelj so se mitinga udeležili Jan Lah Škrbec, Taj Zupančič, Brina Rozina, Sara Isakovič in Mojca Oberžan. Zaradi bolezni pa se tekme ni mogla udeležiti Lana Naglič.

Navkljub mladosti so trboveljski plavalci odlično opravili svoje poslanstvo. Vsi so v svojih nastopih izdatno popravili osebne rekorde in pri tem dosegli naslednje rezultate: Jan Lah Škrbec je na 50 metrov prosto osvojil 15., na 50 metrov delfin 14. in 50 metrov hrbtno 11. mesto. Taj Zupančič je vse svoje petdesetmetrske nastope pospremil s stopničkami. V prosti tehniki je osvojil tretje, v tehniki hrbtno drugo ter v prsnem slogu in delfinu prvo mesto.

Tudi dekleta niso hotela zaostajati za fanti. Tako je Sara Isakovič v svojih nastopih na 50 metrov prosto osvojila 12., na 50 metrov hrbtno 6. in 50 metrov prsno 5. mesto. Brina Rozina je zasedla dve šesti mesti, na 50 hrbtno in delfin, ter dve peti mesti, na 50 metrov prsno in prosto. Najmlajša Mojca Oberžan se je v svoji kategoriji na 50 metrov prsno zavihtela na 7. mesto, na 50 metrov prosto jo je razveselilo osvojeno bronasto odličje, tekmovanje pa je zaključila z nastopom na 50 metrov delfin in suvereno osvojenim zlatom.

Tako so mladi plavalci uspešno zaključili sezono v 25-metrskih bazenih.

MR

Foto: arhiv PK Trbovlje