sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

15 let že občina po meri invalidov

Občina Trbovlje že 15 let nosi listino Občina po meri invalidov. Na današnji dan, 15. decembra 2005 je Občina na svečani prireditvi prejela listino. Slavnostni govornik na prireditvi je bil takratni predsednik RS dr. Janez Drnovšek.

Na svečani podelitvi v Delavskem domu Trbovlje je Občina Trbovlje 15. decembra 2005 prejela listino Občina po meri invalidov. Slavnostni govornik je bil takratni predsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek.

»Lahko naštejemo veliko aktivnosti in bogastvo vsebin izvajalcev, ki v lokalni skupnosti pripomorejo k temu, da lahko še vedno ponosno nosimo ta naziv. Lahko trdimo, da se zavedanje o pomembnosti tega področja širi, da pa še vedno obstaja prostor za izboljšave,« so sporočili iz kabineta županje Jasne Gabrič ob obletnici predaje listine.

»V Trbovljah se resnično trudimo, da bi vsem občanom omogočili kar se da kakovostno življenje, pri čemer nam listina Občina po meri invalidov predstavlja dodatno motivacijo, a hkrati tudi obvezo, da vsako leto postorimo nekaj tudi na tem področju. Iskrena hvala vsem posameznikom, prostovoljcem, nevladnim organizacijam, še posebej pa Društvu invalidov Trbovlje. Brez njihovega vzornega sodelovanja z lokalno skupnostjo bi bila listina le en popisan list,« so še zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje.

Letos so v Trbovljah izvedli eno večjih naložb na tem področju v občini v zadnjih letih. V stavbi na Ulici 1. junija 19, kjer domuje Knjižnica Toneta Seliškarja in Urad za delo, so zgradili dvigalo.

Savus

Foto: arhiv Občine Trbovlje (otvoritev dvigala – junij 2020)

Isti avtor