sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Zoran Poznič – kandidat za župana Občine Trbovlje

Zoran Poznič. Vsestranski umetniški ustvarjalec, menedžer, inovator, Trboveljčan, lokalpatriot, kumerat. In kandidat za župana Občine Trbovlje. Širši Sloveniji je poznan kot nekdanji minister za kulturo, Trboveljčanom pa tudi kot avtor Prometeja. Izkušnje, znanje in spoštovanje do lokalnega okolja in njegove izjemne zgodovine ter jasna vizija prihodnosti in usmerjenost na sodelovanje s skupnostno so tiste lastnosti, zaradi katerih so trboveljski socialni demokrati Zorana Pozniča povabili h kandidaturi za župana Občine Trbovlje.

Zoran Poznič je otrok Trbovelj. Tu je odraščal, ustvaril številne spomenike kraju, tu je preživljal čas s svojimi kumerati, tu je njegovo življenje. Tega ni pozabil nikoli, tudi ko ga je poklicna pot popeljala po vsej Sloveniji in svetu. Poznamo ga kot nekdanjega kulturnega ministra in direktorja Delavskega doma Trbovlje, ki je zaradi njegovih prizadevanj postal mednarodno ugledna institucija in je ime Trbovelj popeljala v svet, ter avtorja Prometeja, ki slavi mogočno trboveljsko preteklost.

Vendar pa je Zoran Poznič še mnogo več. Je strokovnjak s področja projektnega vodenja zahtevnih, interdisciplinarnih projektov. Po izobrazbi akademski kipar, magister videa in novih medijev. Podpira področja humanizacije tehnologije, povezovanja kreativnega kulturnega sektorja z znanostjo in gospodarstvom ter aktivno predava o načinih implementacije novih tehnologij v socialne relacije sodobne družbe.

Virtualni muzej rudarstva 4. dritl, mednarodni intermedijski festival Speculum Artium, Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture (RUK) – vse to so uspešne zgodbe, ki jih je oblikoval Zoran Poznič. Bil je pionir projekta Trbovlje novomedijsko mesto, deluje kot predsednik Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov, bil je žirant strokovne komisije prvega BCI hekatona v Sloveniji. Kot mentor je aktiven v likovnih društvih Lila Litija ter Relik Trbovlje, sodeloval je tudi pri idejni zasnovi Parka kulture.

S svojimi bogatimi izkušnjami in v sodelovanju s strokovnjaki na različnih področjih lokalnega upravljanja je sestavil program prihodnjega razvoja občine, ki temelji na vključevanju in sodelovanju. Zavzema se za urejanje stanovanjske problematike in izgradnjo novih najemniških stanovanj ter ureditev boljših bivanjskih pogojev za ranljive skupine, nadgradnjo infrastrukture za potrebe energetske samooskrbe in ustvarjanje kakovostnejšega bivanjskega prostora.

V ospredje postavlja parcipativni proračun, ki bo krajevnim skupnostim dal glas in moč, da odločajo o prioritetah svojega kraja ter aktivno sodelujejo s podajanjem predlogov in projektnih pobud. Hkrati verjame, da je treba razvoj gospodarstva spodbujati in usmerjati v projekte, ki uvajajo sodobno tehnologijo, zagotavljajo visoko dodano vrednost in so družbeno odgovorni.

Razvoj in prenova mesta, tudi s pomočjo sredstev Evropske unije, sta med prioritetami njegovega programa, ob tem pa ne pozablja na sodelovanje in povezovanje ter pristne vezi in sproščeno vzdušje tako na ulici kot tudi na občinski upravi. Kumeratšaft. To nam manjka in to Trbovljam prinaša Zoran Poznič.

PR objava


 

Isti avtor