V dvorani Glasbene šole Hrastnik je v petek, 23. junija, potekal zaključni nastop ter slavnostna podelitev spričeval, pohval, nagrad in priznanj Zlati ključ za šolsko leto 2022/2023. GŠ Hrastnik v tem letu obeležuje tudi 70. obletnico delovanja.

Priznanje Zlati ključ se podeljuje učencem za zelo uspešno delo oziroma dosežek na tekmovanju, ki je pomemben za celotno šolo in v veliki meri prispeva k ugledu šole v širšem okolju. Priznanja v obliki zlatega obeska, violinskega ključa, ki je simbol glasbe in plaketo, je podelila ravnateljica Polona Kovač.

Prejemniki priznanja Zlati ključ za leto 2022/20233 so Urh Mokotar, Jona Špacapan, Pika Jazbec, Ema Peklar, Tea Peklar in Janja Dečman.

V glasbenem programu sta nastopala pevca Lea Peklar in Simon Ašič, učenka violine Lana Mokotar in narodno zabavni ansambel v zasedbi Mark Maurer, Jurij Bedenik, Lovro Peklar, Žan Ramšak in Stojan Kuhar.

»Čestitke za uspešno opravljeno delo v vzgoji in izobraževanju si zaslužijo vsi učenci, učitelji, drugi zaposleni in starši,« je v sporočilu za javnost zapisala ravnateljica Polona Kovač in dodala: »Zaželeli smo si še lepe in zdrave počitnice in nasvidenje do 1. septembra.«

Savus

Foto: Branko Klančar