Zagorska gospodinjstva so v nabiralnike dobila zloženko z vabilom na številne prireditve v sklopu praznovanja občinskega praznika, ki ga zagorska dolina sicer obeležuje 9. avgusta.

V zloženki je župan Matjaž Švagan med drugim zapisal, da se po dveh letih v mesto in občino vračata tista živahnost in energija, ki sta na prireditvene prostore in v hrame kulture, športa in zabave privabljali množice razigranih obiskovalcev, željnih sprostitve in zabave.

»Ob tem mi dovolite, da vam iskreno čestitam ob našem občinskem prazniku, ki ga obeležujemo 9. avgusta. Ker pa se 20. novembra zaključuje moj županski mandat, se vam, spoštovane občanke in spoštovani občani, zahvaljujem za zaupanje, tvorno sodelovanje in podporo. Upam, da sem bil dober župan, ki je izpolnil vaša pričakovanja,« je med drugim zapisal župan in povabil na prireditve.

V Zagorje se vračata tudi Noč pred nočjo in Zagorska noč, ki bosta 5. in 6. avgusta zagotovo privabili več tisoč obiskovalcev ne le iz Zasavja, ampak tudi iz drugih krajev. V petek, 5. avgusta, bodo zbrane od 21. ure dalje zabavali domača zasedba Ar’n’Bi ter Magnifico in Joker out, na sobotni Zagorski noči pa Miran Rudan z bandom in Jelena Rozga, na tržnici v Zagorju pa bodo od 20. ure dalje igrali Modrijani.

Ne bodo manjkale niti tradicionalne prireditve, kot so 17. Tek po zagorski dolini, kolesarski vzpon na Zasavsko Sveto goro, proslava ob 81. obletnici ustanovitve Revirske partizanske čete na Čemšeniški planini in ostale. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo najvišjih občinskih priznanj pa bo v četrtek, 4. avgusta, ob 19. uri v Kulturni dvorani Delavskega doma Zagorje. Letos bodo podelili dve zlati plaketi, ki ju bosta dobila Alojz Slavko Jelševar in Marjan Kovač, in dve srebrni plaketi, ki bosta šli v roke Ani Praznik in Društvu prijateljev mladine Zagorje.

Na slovesnost vabijo vse občanke in občane, vstop je prost, zbrani pa bodo lahko prisluhnili tudi glasbeni zasedbi Maraaya.

Savus

Foto: arhiv Savus