ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Zimski jamatlon pred vrati

Še danes do polnoči organizatorji sprejemajo prijave na Zimski jamatlon. Skoraj 300 udeležencev je že prijavljenih in ena najbolj norih dogodivščin letošnje zime bo v soboto spet napolnila rudniške rove s smehom, vzkliki, tovarištvom in dobro voljo.

Od Trbovelj do Hrastnika

Tokrat se bodo udeleženci zbrali v strojnici rudnika Hrastnik, v jamo pa bodo zakorakali na Ajnzerju v Trbovljah. Potem bodo med knapovskimi ovirami ob pomoči rudarjev in »pomoči« Perkmandeljca prehodili dobrih 5 km proge med Trbovljami in Hrastnikom in po Barbara vpadniku prilezli na svetlo v Hrastniku. Adrenalinska preizkušnja 200 metrov pod zemeljskim površjem, ki vzpodbuja temeljno knapovsko vrednoto – tovarištvo, nikogar ne pusti hladnega. Jamatlonci rudarske ovire v rudniku premagujejo skupaj v ekipi, si med seboj pomagajo in se vzpodbujajo.

Tudi na letošnjem Zimskem jamatlonu bo sodelovalo veliko zanimivih ekip (najbolj izvirnim imenom gredo tudi izvirne nagrade). Pričakujemo celo kakšen znan obraz, no, takšne ima Perkmandeljc še najraje. Njegova lata pri krstu takrat še posebej lepo poje. Prijavljeni so udeleženci iz 7 držav (Slovenija, Italija, Francija, Nemčija, Španija, Severna Makedonija, prvič tudi iz ZDA).

Udeležencem bodo organizatorji merili tudi čas, a nagrajeni ne bodo tisti najhitrejši ali tisti najpočasnejši, temveč tisti, ki se bodo najbolj približali povprečnemu času. Ker spodbujamo tovarištvo, druženje, dobro voljo in smeh.

Nagradili bomo najbolj simpatično in simpatičnega udeleženca (priznanje Jamska kura in Luftrajder), pa najbolj izkušeno in izkušenega (nagrada Domfrca in Pik as), Perkmandeljc pa bo spet zbral najbolj prestašeno ali prestrašenega (priznanje Hoznšajzer). Nagrade prispevajo špiruci Jamatlona. Vsi udeleženci bodo prejeli tudi vrečke z zanimivo vsebino.

Program

Jamatlonce poleg preizkušnje v jami čaka še vrsto zanimivosti. Po jamskem delu bo za dobro voljo s kratkim koncertom poskrbela odlična zasavska pevka Neva M. Hafner. Po prihodu iz jame bodo udeležence pričakale hostese Red Bulla in jim dala krila za odličen nastop v igri Met bata škornja rikverc v kuolmkišto. Udeleženci bodo lahko spoznali tudi reševanje življenj s pomočjo defibrilatorja. Ogledali so bodo lahko tudi razstavo uporništva v Mašinhausu. Ter se seveda okrepčali s knapovsko malico.

Ekipa Jamatlona

Foto: arhiv Jamatlona


 

Isti avtor