Za počitnikarje so v Zasavju različne aktivnosti pripravila tudi društva prijateljev mladine. V Trbovljah so tako otroci v ponedeljek ustvarjali in se igrali štafetne igre, v torek so se v Knjižnici Toneta Seliškarja s prostovoljko Natašo Kerin pogovarjali o pomoči begunskim kužkom, v sredo so izvedli kuharsko delavnico, v četrtek pa se v knjižnici družili s prostovoljko iz tujine. Za otroke, ki se bodo jutri pridružili aktivnostim, sta na programu še tako imenovana origami zabava in kinopredstava. Otroci morajo s seboj prinesti malico.
Društvo prijateljev mladine Zagorje je za zagorske otroke pripravilo za cel teden potopisov in drugih aktivnosti. Ponedeljek so tako preživeli z EVS prostovoljko Vivien Olasz in z njo »odpotovali« na Madžarko. Poleg spoznavanja te dežele so imeli na sporedu tudi športne aktivnosti in igre. Naslednji dan je ob 10. uri v dvorani Svoboda Kisovec potekala filmska predstava. Zvečer pa so na februarski vegeKuhni zavihali rokave in se lotili priprave veganske jote ter hrustljavih slano sladkih piškotov. V sredo so počitnikarji spoznavali Romunijo in Neapelj ali pa si šli ogledat Rudarski muzej. O Italiji so otroci več izvedeli tudi v četrtek pri druženju z EVS-prostovoljko Mario Iadarola. Najmlajši so se lahko udeležili ogleda predstave na Mlinšah ob 17. uri. Jutri bo dan športno obarvan, društvo prijateljev mladine bo od 9. ure aktivnosti za otroke pripravilo v prostorih PGD Kotredež.

Za otroke na počitnicah, ki so dneve preživljali doma, so nekaj aktivnosti pripravili tudi v Hrastniku. V sredo ob 10. uri so jim v sodelovanju s KRC Hrastnik pripravili brezplačen ogled animirane družinske pustolovščine Tad Jones in iskanje izgubljenega mesta. Danes dopoldne so v KS Steklarna v Podkraju potekale otroške kreativne delavnice, v Delavskem domu Hrastnik pa brezplačni ogled družinske komične pustolovščine Antboy.

ZT