V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 140 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 23 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.

Kriminaliteta

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 15 tatvin, 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Prometna varnost

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Javni red in mir

Glede javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Požar na vozilu v Kisovcu

V ponedeljek nekaj pred 7. uro so policiste obvestili o požaru vozila na Trgu Pohorskega bataljona  v Kisovcu. Zagorelo je manjše tovorno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču z delujočim motorjem, v vozilu pa v času požara ni bilo nikogar. Požar, ki je vozilo uničil, so pogasili gasilci PGD Loke in Zagorje. V požaru je bilo tovorno vozilo uničeno, prav tako pa je bil poškodovan še en osebni avtomobil, ki je bil parkiran ob gorečem vozilu. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V pžaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode. Vzrok požara še ni znan, sumijo okvaro vozila. Policisti dogodke še preiskujejo.

Savus

Fotografija je simbolična