torek, 25 marca, 2025

Iz te kategorije

Zeliščni namazi

Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik je 20. julija v Medgeneracijskem centru na Dolu pri Hrastniku pripravilo delavnico o zeliščnih namazih.

Izdelale so pesto, zeliščno maslo in nekaj namazov. Za prikaz je poskrbela Miri Štaut, Olga Gričar pa je pripravila odlične bagete.

Osnova je domača skuta, lahko tudi topljenji sir, dodajamo lahko olivno olje, kislo smetano,  začinimo s poprom, soljo, muškatom, semeni koriandra in kardamoma. Zelišča lahko dodajate po okusu; nekaj dobro poznanih so peteršilj, bazilika, drobnjak, timijan. Zelo pa so tudi uporabna divja zelišča tolščak,  regačica, rman  komarček, grenkuljca in še nekatera.

Z malo truda in denarja lahko pripravimo okusno in zdravo malico, polivko za testenine ali prilogo k jedem z žara. Članice Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik bodo novo in obnovljeno znanje prav gotovo uporabile pri pripravi zanimivih jedi.

Savus

Foto: Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik

Izdelale so pesto, zeliščno maslo in nekaj namazov. Za prikaz je poskrbela Miri Štaut, Olga Gričar pa je pripravila odlične bagete.

Osnova je domača skuta, lahko tudi topljenji sir, dodajamo lahko olivno olje, kislo smetano,  začinimo s poprom, soljo, muškatom, semeni koriandra in kardamoma. Zelišča lahko dodajate po okusu; nekaj dobro poznanih so peteršilj, bazilika, drobnjak, timijan. Zelo pa so tudi uporabna divja zelišča tolščak,  regačica, rman  komarček, grenkuljca in še nekatera.

Z malo truda in denarja lahko pripravimo okusno in zdravo malico, polivko za testenine ali prilogo k jedem z žara. Članice Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik bodo novo in obnovljeno znanje prav gotovo uporabile pri pripravi zanimivih jedi.

Savus

Foto: Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik


 

Previous article
Next article

Isti avtor