četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

ZEKZŽ praznovalo 20 let delovanja

Letos Združenje ekoloških kmetov Zdravo življenje praznuje 20 let delovanja. Ob tej priložnosti so izdali jubilejni zbornik, za piko na i pa so 20. novembra na praznovanju v Lukovici podelili priznanja za 20 let članstva.

Začelo se je s strokovnim predavanjem, ki ga združenje vsako leto v tem času organizira v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Ljubljana, Izpostava KSS Domžale. Damjana Iljaš, specialistka za poljedelstvo pri KGZS – Zavod Ljubljana, je spregovorila o zatiranju plevela v ekološkem kmetijstvu.

Sledil je slavnostni del. Alenka Pokorn je prebrala eno izmed pesmi članice združenja Metode Tori. Sledil je nagovor predsednika Janeza Ocepka, v katerem je izpostavil dejstvo, da je vztrajnost vrlina ekoloških kmetov. S strokovno tajnico Pavlo Pirnat sta podelila priznanja in šopke tistim kmetijam, ki so v združenju že od samega začetka in teh je kar 24. Prejemniki priznanj iz občine Zagorje ob Savi so Štefan Hribar, Irena in Janez Ocepek, Alenka in Matjaž Pokorn, Marija in France Sešlar ter Vida in Franc Strmljan. Vsakemu sta namenila nekaj posebnih besed, s poudarkom na medsebojnem sodelovanju.

Zaključila je Pavla Pirnat z občuteno interpretacijo Kuntnerje pesmi Sprva si seme.

Večer se je nadaljeval ob večerji in druženju.

FT

Foto: JO, FT

Isti avtor