sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zasavski verzi

Na naši spletni strani bomo tudi letos obeležili kulturni praznik z objavo 50 pesmi zasavskih avtoric in avtorjev. Vsake pol ure boste lahko prebrali novo pesem, nove rime, nove verze, nove zgodbe. V 24 urah se jih bo zvrstilo točno 50. Veseli bomo, če bo večina pesmi novih, prvič objavljenih.

Kar nekaj avtoric in avtorjev se je že odzvalo na naš poziv. Skoraj vsak dan pride v naše uredništvo nova pesem. Prosimo vse, ki pišete, da nam pošljete svojo (najboljšo) pesem zadnjega časa in dva tri stavke o sebi. Če poznate koga v svoji okolici, ki ustvarja, pa ga, prosim, opozorite na naš poziv. Veseli bomo novih pesmi.

Lani se je na naš poziv odzvalo 28 avtoric in avtorjev, ki so nam poslali v glavnem pesmi, ki doslej še nikjer niso bile objavljene. Verzi za prste polizat. Tako so lani v pesniškem maratonu sodelovali v glavnem sodobniki.

Nočne ptice

Točno minuto čez polnoči smo objavili prvo pesem v rubriki Zasavski verzi. Maraton pesniških stihov je odprla pesem Eve Pelemiš. Ponoči so si sledili na pol ure naslednje avtorice in avtorji: Stanislava Vidmar, Darko Kunič, Maks Marinčič, Andrej Režun, Marija Uranič, Vida Sladič, Desanka Kreča, Viktor Kotar, Edvard Franc Gabrič, Anica Klančnik, Nevenka Jeras, Bojan Rozina, Mira Marinko, Metka Logar in Vid Šteh.

Dopoldansko prebujanje

Dopoldanske objave so zazmanovali: Vladimir Garantini, Maša Rome, Blaž Vozelj, Sofia Abramova, Blanka Drnovšek, Jerca Vučetič Nagode, Luka Višnikar, Jelka Jantol in Božidar Marot.

Popoldansko uživanje

Popoldan so dan lepšali: Boštjan Grošelj, Franci Lakovič, Simona Sanaren, Tadej Čebin, Marinka Benetek, Lea Hlebec, Joža Ocepek, Špela Munda, Damir Beganovič, Sebastjan Knez, Francka Šmid, Simona Solina in Berta Juvan.

Večerna zabava

Večer pa so obeležili: Slavko Stošicki, Igor Gošte, Luka Ivezič, Vida Bošnjak Logar, Franc Princ, Vinko Hrovatič, Nuša Kukman, Sandi Ritter, Vlado Poredoš, Nande Razboršek, Rado Mokotar in Nina Novak Oiseau. Z njeno pesmijo Osameli pričevalec izgubljenega smo zaključili zasavski pesniški maraton.

Upamo, da bo na dober odziv naletel tudi letošnji poziv zasavskim ustvarjalcem. Pogumno v verze in nič kaj sramežljivo delite z nami vaše ustvarjanje. Pesmi pošljite na info@savus.si.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor