četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Zasavski obrazi: Anja Drnovšek

Mlada in perspektivna slovenska igralka Anja Drnovšek je Izlačanka, ki trenutno živi v Ljubljani, dela pa v Kopru. Marsikdo v Zasavju ne ve, da je naše gore list. Najbolj jo ljudje poznajo po vlogi v nadaljevanki Usodno vino, v kateri se je predstavila kot primarijka Rebeka, neopažena pa ni bila niti v vlogi Nataše v nadaljevanki Reka ljubezni. A Anja Drnovšek je večplastna igralka, z vsemi kvalitetami, s katerimi bo zagotovo dosegla vrhunsko raven igralstva v Sloveniji, opažena pa bo tudi izven slovenskih meja.

Anja Drnovšek je pričela z igranjem že v gimnaziji v Litiji. Uspel ji je tudi hiter preboj na AGRFT, saj je sprejemne izpite opravila v prvem poskusu. Med šolanjem je dobila študentsko nagrado Zlatolaska, kar ji je dalo dodatno energijo. Med samim študijem je že sodelovala z Mestnim gledališčem Ljubljanskim, nastopala je tudi v komični nanizanki Televizije Slovenija Lepo je biti sosed.

Prva leta gledališkega delovanja je preživela na odru Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL), kjer je odigrala nekaj zelo odmevnih vlog. Predvsem ji je v dobrem spominu ostala vloga Mete v Samorastnikih.

Igralski kruh je težak, saj se moraš vseskozi dokazovati. Njen talent so opazili v Teatru Koper, kamor so jo povabili kot stalno članico ansambla. V zanimivi in bogati produkciji teatra prednjačijo komedije, na sporedu pa so tudi resna gledališka dela. Mednje zagotovo sodi melodrama Jeklene magnolije, s katero so gostovali tudi v Zagorju ob Savi.

Njeno odrsko ustvarjanje pa se ne konča zgolj pri igri. Je tudi avtorica gledališkega dela Sylvija, ki je nastalo po dnevnikih ameriške avtorice Sylvije Plath. Z Mojco Partljič sta dopolnili tudi komedijo Toneta Partljiča Točno opoldne. Avtor, ki je med drugim tudi oče Mojce Partljič, je bil z dopolnitvami zadovoljen, sta povedali soavtorici.

Anja Drnovšek želi biti vsestranska gledališka in filmska ustvarjalka, zase namreč pravi, da se ne nagiba zgolj k eni ali drugi zvrsti umetniškega ustvarjanja. Zaigrala je v kar nekaj filmih domače produkcije, nazadnje pa smo jo lahko gledali kot novinarko v kriminalni seriji Jezero, pod katero se je kot režiser podpisal tudi Zagorjan Matevž Luzar. Z njim je sodelovala tudi pri snemanju filma Orkester, za kar pravi, da ji je bilo v izredno čast. V nastajanju je tudi nova televizijska nadaljevanka, ki si jo bo mogoče kmalu ogledati na malih zaslonih.

Anja Drnovšek nima veliko prostega časa, kar pa ji ga ostane, ga preživi v družbi svojega konja v konjeniškem klubu v Retju, saj je jahanje njen velik hobi že od mladostniških let naprej.

Savus

Foto: Ksaver Šinkar

Previous article
Next article

Isti avtor