Za nami je prvi mesec leta 2024. Letos bomo v Akademiji Zasavc leta in uredništvu Zasavca za bolj pestro dogajanje izbirali Zasavko in Zasavca meseca. Morda kakšen mesec tudi ne, če ne bo primernih kandidatk in kandidatov. Vabimo vse bralke in bralce, da nam predlagajo imena za prvi letošnji izbor.


Zasavka in Zasavc meseca

S predlogi lahko sodelujete vsi. Povejte, kdo od Zasavk in Zasavcev vas je v januarju tako navdušil, da ga predlagate za naziv Zasavka in Zasavc meseca januarja. Izmed vseh, ki nam boste poslali predloge, bomo izžrebali kakšno nagrado za sodelovanje. Predloge zbiramo do 5. februarja 2024 na naslov info@savus.si

Med prispelimi predlogi bodo Zasavko in Zasavca meseca izbrali člani upravnega odbora Akademije Zasavc leta. V uredništvu Savusa pa se seveda obvežemo, da bomo oba ustrezno predstavili.


Prireditev Zasavc leta

Jutri, v petek, ob 19. uri pa bomo v Delavskem domu Trbovlje pripravili prireditev Zasavc leta. Zasavko in Zasavca leta izbirajo člani Akademije Zasavc leta. Dobitnika obeh priznanj bomo razglasili na prireditvi. Na njej bomo predstavili nominiranke Niko Barič, Marjeto Hribar in dr. Špelo Režun ter nominirance Iztoka Kovača, dr. Uroša Ocepka in Primoža Zelenška. Razglasili bomo Zasavko in Zasavca leta 2023, si privoščili pester kulturni program in druženje po dogodku. Nastopili bodo člani izjemnega ansambla Delavske godbe Trbovlje pod vodstvom dirigenta Jožeta Kotarja, tudi Zasavca leta 2020. Obiskovalce prireditve bo nagovoril Zasavc leta 2022 Vlado Poredoš, ki obljublja zanimiv nagovor. Skupaj s predsednikom UO Akademije Zasavc leta Vinkom Žagarjem bosta priznanje Zasavki ali Zasavcu leta 2023, delo steklarskega mojstra Rada Kališnika, podelila Vlado Poredoš in edina Zasavka leta doslej dr. Maša Jazbec.


Vabilo

Povabite na prireditev svoje prijatelje in preživite lep večer, na katerem bomo počastili uspešno Zasavje. Takšna druženja Zasavk in Zasavcev so redka in veseli bomo vsakega nasmejanega obraza in stiska rok. Vstop na prireditev je prost.


Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekPercl Seručnik srebrn
Naslednji članekDelna zapora parkirišča pri Dolinci