»Ena izmed prioritet naše občine je vsekakor ta, da bi naše mesto (po)ostalo čim bolj zeleno in s tem prijazno do ljudi, ki v njem prebivamo,« pravijo na Občini Trbovlje.

»V letošnjem letu smo ob različnih priložnostih zasadili več kot trideset dreves, ki bodo pognala močne korenine in čez leta krasila naše mesto. V mestnem parku smo ob različnih priložnostih zasadili pet dreves, dve novi drevesi krasita park pred občinsko zgradbo, eno drevo pa je našlo svoj dom pri OŠ Trbovlje,« so ob koncu leta sporočili z Občine Trbovlje.

V sklopu gradnje in urejanja kolesarskih poti v Trbovljah so zasadili več kot 20 dreves po Trbovljah in številne grmovnice. V začetku prihodnjega leta načrtujejo še ureditev oziroma zasaditev krožišča Urgenca. V prihodnjih letih nameravajo nadaljevati ozelenjevanje mesta. »Ne samo, da nas drevesa hladijo in nam v poletnih mesecih nudijo senco, ampak preprečujejo tudi hiter odtok vode s površin in nam dajejo kisik, zato so v urbanih naseljih več kot dobrodošla, oziroma celo nujna,« so še zapisali na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekPrimož Roglič ime leta na Valu 202
Naslednji članekTončke in Tončki kot Božički