Tudi pri delu policistov se pozna poletje. Pretekli teden so imeli nekaj manj dela. Obravnavali so šest manjših prometnih nesreč, poškodovanja tujih stvari (grafit, poškodba laka na avtu), zlorabo plačilnih kartic, krajo euro palet in razsmernika sončne elektrarne ter indukcijske ploščo, štirikrat posredovali ob kršitvi javnega reda in miru. Ukvarjali so se še z napadom psa na psa, izgubljeno denarnico in voznikom, ki je ob omejitvi 50 km/h vozil kar 116 km/h.

PP Hrastnik

V ponedeljek okoli 9. ure so policisti obravnavali prometno nezgodo. Voznik tovornega vozila za prevažanje smetarskih kontejnerjev je z dvižno roko zaradi višine trčil v most.

Okoli 12. ure so policisti obravnavali prometno nezgodo, v kateri je nastala materialna škoda. Trčila sta voznik mopeda in voznik osebnega vozila. Ker sta voznika in vozili izpolnjevala pogoje za vožnjo, so izdali obvestilo o odstopu.

V torek dopoldan so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Doslej neznani storilec je na fasado plinske postaje napisal grafit.

V četrtek zvečer so obravnavali napad psa na drugega psa. Policisti so ugotovili, da lastnica psa kot skrbnik na javnem kraju ni zagotovila fizičnega varstva svojih psov. Čaka jo postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali zlorabo plačilne kartice. Doslej še neznani storilec je izvedel več nakazil na tujo spletno stran ter s tem prijavitelja oškodoval za okoli 400 evrov.

V nočnem času so na Vodenski cesti v Trbovljah policisti preverjali hitrost vožnje. Izmerili so hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je v naselju prekoračil hitrost za več kot 50 km/h (116 km/h). Izrekli so mu prepoved nadaljnje vožnje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policiste obvestili o tatvini euro palet na območju Zagorja ob Savi. Krajo še preiskujejo.

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki sta se zgodili na parkirišču v Zagorju ob Savi.

V sredo v dopoldanskem času so policisti obravnavali poškodbo laka na vozilu, ki je bilo v času poškodbe parkirano v parkirni hiši trgovskega centra Spar Zagorje.

V večernem času so posredovali na območju Hrastnika zaradi domnevno preglasne glasbe.

V četrtek se je na policijski postaji zglasila občanka, ki je prinesla denarnico z dokumenti ki jo je našla v Zagorju. Najdeno denarnico so vrnili lastniku.


PP Litija

V ponedeljek zvečer so posredovali zaradi kršite javnega reda in miru in zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

V torek zjutraj so posredovali zaradi kršite javnega reda in miru in zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

V okolici Litije so vlomili v počitniško hišo. Neznani storilec je odnesel razsmernik sončne elektrarne in indukcijsko ploščo. Lastnika je oškodoval za okoli 1700 evrov.

V sredo popoldan so posredovali zaradi kršite javnega reda in miru in zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo.

Okoli 1.30 se je na cesti od Jevnice proti Goliščem zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo na streho. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala.

Savus

Fotografija je simbolična