torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Zakaj podnevi svetijo luči na ulici?

Prejeli smo pismo občana, ki nam je zapisal: »Pišem vam glede cestne razsvetljave, ki gori že od januarja naprej na Izlakah tudi podnevi, pred novoletnimi prazniki pa smo bili večkrat v temi. Ker mislim, da morajo za to plačevati tudi občine, vsi pa moramo varčevati, me to neodgovorno dejanje moti, saj gre najbrž denar iz naših žepov.«

Za delovanje javne razsvetljave v sodelovanju z Občino Zagorje skrbi Komunala Zagorje. Občine Zagorje ob Savi letno za stroške električne energije za javno razsvetljavo nameni 150.000 evrov.

Iz Komunale Zagorje smo prejeli na naša vprašanja ta odgovor: »Cestna razsvetljava tako na Izlakah kot tudi drugje podnevi ne sveti, razen izjemoma zaradi preizkusov oziroma okvar fotocelic, kar se je dogajalo tudi na Izlakah, kjer smo imeli kar nekaj težav z vejo od Medijskih toplic proti Orehovici.

Načeloma se to lahko dogaja kadarkoli v letu, drži pa, da v času novoletne krasitve ostane kakšen okrasek v kratkem stiku, kar povzroči motnje tudi na javni razsvetljavi. Vaša trditev, da razsvetljava na Izlakah sveti tudi podnevi, v tem primeru drži, ker je očitno spet prišlo do okvare fotocelice. Napako bomo odpravili v najkrajšem možnem času.

Na naši spletni strani imamo aplikacijo za javljanje napak na javni razsvetljavi, s pomočjo katere se trudimo odpraviti napake v najkrajšem možnem času.«

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor