ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Zagorski nogometaši odlični v Umagu

Od 16. do 19. marca se je v Umagu odvijal mednarodni nogometni turnir Umag Trophy 2023, na katerem so že drugo leto zapored sodelovali tudi člani selekcije U11 Nogometnega kluba Zagorje. Varovanci trenerja Rudija Uraniča so med 64 ekipami osvojili odlično peto mesto.

Naše fante so v petek čakale štiri tekme rednega dela. Igrali so proti proti ekipam NŠ Slovenj Gradec, ŠD NK Veržej, NK Rudar Velenje črni ter Olimpija Ljubljana zeleni in vsakič premagali nasprotnika. Srečni in ponosni so komaj čakali naslednji dan.

V soboto so v tem tempu tudi nadaljevali. Odigrali so še tri tekme rednega dela proti NK Varteks, NK Triglav in NK Umag in ostali neporaženi. Redni del turnirja so zaključili na prvem mestu svoje skupine, tako da jih je še isti dan čakala tekma za osmino finala proti klubu NK Slovan rdeči. Z neverjetno igro so pokazali, da so se pripravljeni boriti do konca in to jim je tudi uspelo. Padel je tudi NK Slovan.

V nedeljo so v želji po zmagi za uvrstitev v polfinale žal izgubili. FC Derby Novi Sad je bil boljši. Naši niso skrivali razočaranja, kljub temu pa so športno čestitali nasprotniku za zmago. Popoldne jih je čakala še zadnja tekma proti Donatello calcio Udine. Na igrišče so stopili optimistično in pokazali noro predstavo. Igrali si zbrano, kar se jim je na koncu obrestovalo z zmago.

»Uvrstitev na 5. mesto izmed vseh 64. prijavljenih ekip je neverjetna. Tri dni so se na vsaki tekmi borili kot levi, pustili srce na igrišču, nikoli obupali, verjeli vase in to je njihova zmaga. Kot starši smo ponosni na vsakega fanta posebej, tako da se nam to peto mesto sveti kot zlato!« so v sporočilu za javnost zapisali ponosni starši fantov U11.

VP

Foto: NK Zagorje


 

Isti avtor