V Zasavju so v ponedeljek in torek gasilci posredovali na Trgu revolucije (dvakrat) v Trbovljah, v Okrogarjevi koloniji v Zagorju, v Kisovcu in Hrastniku.

Reševanje iz dvigala

V ponedeljek, 11. julija, ob 7.19 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje mesto s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili osebo.

Ob 10.34 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje mesto s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili osebo.

Požar v Zagorju

Ob 9.02 je v Okrogarjevi koloniji v Zagorju ob Savi zagorelo v stanovanjski hiši zaradi okvare v elektro omarici. Gasilci PGD Zagorje-mesto so požar pogasili, prezračili prostore in pregledali s termovizijsko kamero. Na kraju je bila policija in dežurni Elektro podjetja.


Iztekalo motorno olje

V torek, 12. julija, ob 16.55 je v naselju Kisovec, občina Zagorje ob Savi, iz osebnega vozila iztekalo motorno olje. Gasilci PGD Zagorje mesto in PGD Trbovlje mesto so onesnaženje na lokalni cesti v dolžini okoli enega kilometra posuli z vpojnim sredstvom.

Helikopterski prevoz

Ob 18.20 je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na Brniku posredoval v Hrastniku, od koder je prepeljal obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Hrastnik so zavarovali kraj pristanka helikopterja v Hrastniku.

Savus

Fotografija je simbolična.