sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Zagorela stanovanjska stavba

V ponedeljek, 5. junija, so gasilci posredovali na Dobovcu in na Ribniku v Trbovljah. Dva potresa v Litiji.

Gorela stanovanjska stavba

V ponedeljek, 5. junija, ob 3.22 je v naselju Dobovec, občina Trbovlje, gorela stanovanjska stavba. Gasilci PGD Trbovlje – mesto in PGD Dobovec so pogasili požar in varovali sosednje objekte. Dežurni delavec Elektra Ljubljana je odklopil električno napajanje na objektu, na kraju je bila prisotna tudi policija. Gasilci PGD Dobovec so izvajali gasilko stražo.

Vonj po plinu

Ob 11.32 so na Ribniku v Trbovljah stanovalci zaznali vonj po plinu. Gasilci PGD Trbovlje mesto so z detektorjem locirali izvor plina, jeklenko, ki je puščala, so odstranili iz objekta ter prezračili prostore. V času intervencije so bili stanovalci preventivno evakuirani na prosto.

Dva potresa v Litiji

Ob 5.38 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 1,5 v bližini Litije, 22 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Litije, Moravč in Kresnic. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Ob 10.57 so po podatkih Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,3 v bližini Litije, 22 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Litije in okolice. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor