sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Voda odnesla krajanko

V sredo, 7. junija, so imeli gasilci ogromno dela v občini Zagorje, kjer je močno neurje in obilica dežja povzročil precej škode. Pogrešajo krajanko. Zasavski gasilci so posredovali še v Trbovljah in na Taborniški poti v Hrastniku.

Neurje v Zagorju

Proti večeru so se nad osrednjim delom države razvila močna neurja, ki so zajela predvsem območje med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Največ dogodkov je bilo zabeleženih na območju Regijskih centrov za obveščanje Ljubljana 25, Trbovlje 19 in na območju Celja 1 dogodek. V večini primerov so meteorne vode zalile 36 stanovanjskih in drugih objektov ter šolo na Izlakah v občini Zagorje ob Savi. Hudourniki so prestopili struge in zalivali cestišča, zamašeni propusti so ogrožali objekte, sprožili so se trije zemeljski plazovi, nastala sta dva udora cestišč, podirala pa so se tudi drevesa. V Zagorju ob Savi je bila motena oskrba z električno energijo. Po podatkih Elektra Ljubljana je bilo brez oskrbe z električno energijo okoli 340 odjemalcev.

V naselju Krače v občini Zagorje je hudourniški potok odnesel krajanko, katero so iskali gasilci PGD Izlake, Trbovlje – mesto, Čolnišče ter PRS Trbovlje. Iskanje se je nadaljevalo v četrtek. Za odpravljanje posledic neurja je bilo aktiviranih 28 gasilskih enot, skupno okoli 70 gasilcev ter delavci komunalnih in cestnih služb.

»Včeraj nas je zopet zadelo hudo neurje in povzročilo veliko nevšečnosti in škode. Skupaj nam bo spet uspelo, razumemo da je veliko škode in slabe volje, vendar prosimo za strpnost. Zaradi lažje koordinacije in sledljivosti vas prosimo, da nas kontaktirate preko emaila info@izlake.si, ali po drugih kanalih, da skupaj poskusimo kar najhitreje urediti in sanirati poškodbe,« je na fb KS Izlake zapisal predsednik KS Izlake Sašo Vučko.

Reševanje iz dvigala

Ob 13.36 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje-mesto s tehničnim posegom iz okvarjenega dvigala rešili dve osebi in o okvari obvestili serviserja.

Zagorelo v kopalnici

Ob 14.17 so na Taborniški poti v Hrastniku v enostanovanjski stavbi gorela lesena tla v kopalnici. Lastniki so še pred prihodom gasilcev požar pogasili, gasilci PGD Hrastnik pa so objekt prezračili in ga pregledali s termovizijsko kamero.

Savus

Foto: Občina Zagorje


 

Previous article
Next article

Isti avtor