V soboto in nedeljo so policisti zabeležili kar šest vlomov na različnih koncih Zasavja. Kradli so zdravila, orodje, plinske jeklenke in opremo. Kaj se dogaja v zadnjem času v Zasavju, da beležimo toliko vlomov in kraj?

Vlom v stanovanje

V ponedeljek, 16. maja, so Trbovljah vlomili v stanovanje, od koder so odnesli gotovino, nahrbtnik in prehrambene izdelke. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Nevarna vožnja

Okoli 1.30 ure so policisti na območju Litije ustavljali voznika motornega kolesa brez registrskih tablic, ki je vijugal po cesti. Voznik ni upošteval signalov, s pospešeno hitrostjo je vožnjo nadaljeval po Zasavski cesti, nato pa na odcepu za Polšnik zavil na lokalno cesto. Tam je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča na travno brežino. Trčil je v obcestno signalizacijo in zato skupaj s potnico na motorju padel. Potnica, ki je bila brez čelade, se je v nesreči huje poškodovala. Voznik, ki mu je nepripeto čelado pri padcu snelo, se pri padcu ni poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da je motorist vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,57 mg/l). Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ukradli kosilnico

V torek, 17. maja, so v Kisovcu vlomili v vrtno lopo, od koder so odnesli kosilnico. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Savus

Fotografija je simbolična