V soboto, 14. maja, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Seki organizirala 2. pokalno tekmo. Za Karate klub Trbovlje so v Slovenskih Konjicah nastopili: Lara Dolanc, Lučka Jazbec, Emma Kastelic, Eva Kolander, Vita Audič, Gloria Žagar, Anja Laharnar, Arman Hozanovič, Anej Hrušovar, Tian Ovnič, Klemen Bizjak, Borče Georgiev, Nik Mrgole, Enej Drnovšek, Daniel Haralovič, Lan Vozel, Ažbe Gorjup, Mark Robek, Aljaž Hvala, Denis Šehič, Kenan Isakovič ter Marko in Uroš Markuljevič.

Vodili so jih trenerji Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek in Rok Lopan. Vlogo sodnika je opravljal Živojin Babič.

Trboveljski tekmovalci niso razočarali, saj je 23 tekmovalcem uspelo osvojili kar 15 medalj, od tega 4 zlate, 4 srebrne in 7 bronastih. Tokrat so za večino zlatih medalj poskrbeli fantje, ki so šele v letošnjem letu prestopili med člane. Zmagovalci 2. pokalne tekme Karate zveze Slovenije so tako postali Kenan Isakovič do 67 kilogramov, Marko Markuljevič do 75 kilogramov in Uroš Markuljevič do 84 kilogramov. Kljub svoji mladosti so dokazali, da bodo trd oreh za prav vse člane v Sloveniji. Četrto zlato medaljo so osvojili kadeti v katah ekipno, ki so nastopili v postavi Borče Georgiev, Lan Vozel in Klemen Bizjak.

Na drugo mesto so se uvrstili Lan Vozel pri kadetih do 57 kilogramov, Aljaž Hvala pri kadetih do 63 kilogramov ter mladinki Vita Audič do 53 kilogramov in Eva Kolander do 59 kilogramov. Bronaste medalje so osvojili Anja Laharnar v katah pri članicah, Nik Mrgole pri mlajših kadetih do 50 kilogramov, Daniel Haralovič pri kadetih do 63 kilogramov ter mladinca Denis Šehič in Mark Robek v kategoriji do 61 kilogramov. Tretji sta bili tudi ekipi mlajših kadetinj in mlajših kadetov v katah ekipno, in sicer v sestavi Emma Kastelic, Lara Dolanc in Lučka Jazbec ter fantje Arman Hozanovič, Anej Hrušovar in Tian Ovnič.

JS

Foto: KK Trbovlje