četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Večerja za generala

V Hrastniku je v vikendu 23. do s6. maja potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bil tudi nastop KD Gledališče Velenje s predstavo Večerja za generala.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja s festivala Rdeči revirji. Na njegovih fotografijah tokrat prevladujejo komične situacije.

KD Gledališče Velenje se je predstavilo pred Kompreshausom z dvodelno komično skico Večerja za generala. Predstava je prirejena na osnovi dvodelne komične skice z naslovom Večerja za enega, znane tudi kot Devetdeseti rojstni dan, ki jo je britanski avtor Lauri Wylie napisal za gledališče leta 1934.

Zgodbo so prestavili v Slovenijo, kjer star general Mraz praznuje svoj devetdeseti rojstni dan skupaj s svojimi starimi prijatelji. Le-ti so duhovi, spomini na njegovo pestro javno in skrito življenje. Predstava je sestavljena iz dveh delov. V prvem konferasje uglasi gledalce in prostor na delavno temperaturo. V drugem pribočnik na poseben način postreže generala in njegove prijatelje z večerjo.

Priredba in režija je delo Kajetana Čopa, igrajo Nejc Škorjanc, Miha Šilc in Matej Mraz.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Previous article
Next article

Isti avtor