Na Podkumu je kulturno društvo zelo dejavno. Vsako leto pripravijo prireditev Večer na vasi, ki jo krajani radi obiščejo. Letos zaradi korona časov prireditve niso mogli pripraviti v živo. Zato so se odločili za spletno zabavo. Objavljamo prispevek Andraža Strnada in foto reportažo o dogodku.

Letos so nas razmere postavile pred izbiro: ali ga izvedemo preko spleta ali pa ga odpovemo. Odločili smo se, da ga kljub drugačnim časom izvedemo preko YouTuba.

Tema letošnjega Večera na vasi je bila prijateljstvo. Vsebina je ostala ista. Pelo se je in igralo, pa tudi nasmejali smo se ob dobrih skečih. Vas zanima kako smo vse to izvedli? Glasbeniki in ostali nastopajoči so se posneli, mi pa smo prejete posnetke združili v prireditev s kar 18. glasbenimi točkami.

Lepo prireditev so si Podkumčani in drugi lahko ogledali prvič pred novim letom, potem pa še enkrat takoj po novem letu. Veseli smo, da je virtualni Večer na vasi tako dobro uspel, saj si ga je ogledalo lepo število gledalcev in upamo, da bomo lahko naslednjega organizirali v živo.

Andraž Strnad

Foto: arhiv KD Podkum