sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

V Zasavju 98 okuženih

Po podatkih sledilnika covid-19 je v Zasavju v zadnjem dnevu en okuženi manj, iz 99 se je število zmanjšalo na 98. Zasavci v širši zasavski regiji torej (še) niso prebili stotice.

Po podatkih Sledilnika Covid-19, ki temelji na podatkih NIJZ in Ministrstva za zdravje, je bilo včeraj ob 24.00 uri v Zasavju 98 aktivno okuženih oseb. V Hrastniku je po podatkih sledilnika 18 aktivno okuženih, korono naj bi doslej prebolelo 83 oseb, umrlo jih je 12. V Trbovljah je trenutno aktivno okuženih 28 oseb, korono je prebolelo 30 oseb. V Zagorju je 27 aktivno okuženih, korono je prebolelo 19 oseb. V Litiji pa beležijo 25 oktivno okuženih, prebolelih so zabeležili 44, ena oseba je umrla.

V zadnjih dneh se je število okuženih v Zasavju malenkost povečalo. Pred tremi dnevi je bilo skupno okuženih 92 oseb. Vse inštitucije in Občine opozarjajo prebivalce, da se naj držijo predpisanih ukrepov.

V VDC Zagorje, kjer so včeraj zaprli dnevno enoto, so na novo testirali 28 stanovalcev, pozitivnih ni bilo, zabeležili so 22 negativnih testov, 6 testov so morali vzeti ponovno zaradi napake v postopku. Testirali so tudi 46 zaposlenih, tudi tu morajo ponoviti 6 testov. Od ostalih je bilo 38 negativnih testov, dva zaposlena v isti delavnici dnevne enote, kjer je bil tudi okuženi uporabnik, sta bila pozitivna. Ta dnevna enota je že od včeraj zaprta.

V VDC so veseli, da se virus, kot zaenkrat kaže, ni razširil na enote bivanja. Oboleli iz dnevne enote se dobro počutijo in so v domači oskrbi. Dnevna enota Zagorje ostaja do razjasnitve epidemiološke situacije zaprta. Vir okužbe v upravi je zunanji (domače okolje zaposlenega, kjer je svojec prenesel okužbo iz službe). Tudi vir okužbe v dnevni enoti je zunanji. Uporabnik je prinesel okužbo od doma.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor