RK Slovenj Gradec 2011 – RK Dol TKI Hrastnik 25:25 (14:12)
Športna dvorana, gledalcev 450. Sodnika Smolko in Knez

RK Slovenj Gradec 2011: Bojić, Humek; Cvetko 5 (1), Zbičajnik, Bulovič, Hartman, Beđeti, Gorenjak 2, Voršič 2, Šol 6, Krevs 5, Poklič, Podstenšek, Yankovsky, Drobež 1, Celminš 4. Trener  Šerbec Uroš

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Škorc, Sikošek; Klepej 4, Brilej 1, Ajdari 9 (4), Blagotinšek, Zore 5, Pintar, Bauerheim 2, Guček 3, Moljk, Ramić, Ribič, Jakopič, Simončič K. 1. Trener Simončič Tadej

7m: 2(1); 4(4)
Izključitve: 2 minuti; 2 minuti

Dolski rokometaši so se z nedeljskega gostovanja na Koroškem vrnili z izenačim rezultatom. V zadnji tekmi 3. kroga Lige NLB – končnice za obstanek so  v Slovenj Gradcu v prepolni športni dvorani prikazali odlično igro. Od prve minute so bili enakovreden tekmec domačim in čeprav so ti v prvem delu nekajkrat povedli za dva gola, je Dolanom uspelo ves čas nadzorovati potek tekme. Končnica prvega dela je vendarle pripadla »ježkom«, ki so prvi polčas zaključili sebi v prid z rezultatom  14:12.

V drugem delu so pobudo kmalu prevzeli »kemičarji«, ter hitro prešli v vodstvo s 17:16. Domači so v tem delu srečanja le stežka prebijali čvrsto dolsko obrambo in jim nikakor ni uspevalo spreobrniti rezultata. Prav nasprotno, dolski rokometaši so z mirno in zbrano igro uspešno zaključevali svoje dolge napade. Tako so si v 53. minuti prvič na tekmi priigrali celo dva zadetka prednosti (23:21). Slovenjgrajčani so ob bučni podpori polne dvorane še zmogli toliko moči, da so uspeli priti do izenačenja na 25:25. V zadnji minuti so imeli tudi napad, ki bi jim lahko prinesel zmago, a je bil njihov poizkus neuspešen. Za uspešno akcijo in morebitno zmago pa je časa zmanjkalo tudi Dolanom.

V naslednjem krogu, v soboto 1. aprila, se dolski rokometaši podajajo še na drugo zaporedno gostovanje. Tokrat bodo njihovi gostitelji rokometaši Izole.

ZZ

Prejšnji članek“Vikend u Trboulih”
Naslednji članekVisoka zmaga v Žalcu