Zavod Savus organizira Festival uporniške pesmi v rudniškem rovu Rudnika Hrastnik. Jutri ob 17. uri se bodo najprej predstavile Z’borke, potem pa bo še koncert ŽPZ Kombinat. Na voljo samo še deset vstopnic, sporočajo organizatorji.

Koncert globoko pod zemljo bo izjemna izkušnja tako za poslušalce kot nastopajoče. Za koncert je v jami že vse pripravljeno. Stoli le še čakajo na poslušalke in poslušalce.

Organizatorji iz Zavoda Savus so prosili obiskovalce koncerta, da pridejo pred vhod v Barbara rov v Hrastniku 30-45 minut pred začetkom koncerta. Opraviti morajo formalnosti pred vstopom v rov, pripraviti opremo. S seboj morajo imeti čelade, naglavno svetilko, se toplo obleči, na nogah pohodne čevlje, s sabo v majhnem nahrbtniku pa bi bilo dobro imeti še kakšno dekico. Nevsakdanja oprema za koncert, kajne? Ampak tudi koncert bo nevsakdanji. Na prizorišče koncerta (ob jašku) se bo treba spustiti po Barbara vpadniku 40 metrov pod zemljo (cca 15 minut). Prizorišče koncerta v rudniškem rovu pa je tudi posebno.

Vhod v jamo je v Hrastniku za bivšo upravno zgradbo Rudnika Trbovlje-Hrastnik, sedaj Nanocut. Parkirišče je pred stavbo na Cesti 3. julija 7, 1430 Hrastnik; (koor.: 46.148389, 15.084576).

Kombinatke in Z’borke (predstavile se bodo pred glavnim nastopom ŽPZ Kombinat) so obljubile, da bodo pripravile zanimiv program. Tudi zanje bo nastop v rudniškem rovu svojevrstno adrenalinsko doživetje. Po koncertu pa bodo organizatorji za nastopajoče in obiskovalce pripravili še krajše druženje ob izhodu iz jame po Barbara vpadniku. Za dober funšterc in jabolčnik bodo poskrbeli člani Funšterc teama iz Čeč v hrastniški občini.

Nekaj kart je torej še na voljo na prodajnih mestih mojekarte.si, zasavskih Petrolih ter v TIC Hrastnik.

https://www.mojekarte.si/si/kombinatke/vstopnice-1156184.html

Savus

Foto: Savus