četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

V MCZoS o duševnem zdravju mladih

V Mladinskem centru Zagorje ob Savi je v četrtek, 22. septembra, potekala Konferenca o duševnem zdravju mladih v sklopu projekta Me slišiš? Slišim te.

Direktor Mladinskega centra Marko Pavlovič je v uvodnem delu predstavil realno sliko duševnega zdravja mladih v Sloveniji, Urška Pavlovič pa je predstavila projekt in njegove rezultate. Projekt so zadnji dve leti razvijali skupaj s partnerji iz Srbije in Finske in bodo preko spleta kmalu na voljo v 4 jezikih (slovenščina, angleščina, srbščina in finščina). Tako so razvili izobraževanje za delo z mladimi v stiski, protokol prve pomoči za mladinske delavce ter priročnik s teorijo, orodji in praksami za mladinske delavce in izkušene prostovoljce.

Obiskovalci so se udeležili treh delavnic. Delavnico Sočutni in povezani je vodila Polona Siter Drnovšek, Inštitut za sodobno družino Mamani – Familylab je organiziral delavnico Prožni, odporni in trdoživi mladostnik, Helena Ditar pa delavnico z naslovom Obremenjujoče izkušnje iz otroštva. Na koncu je dr. Sanele Peresciutti (roj. Banović) z udeleženci delila svoje zgodbe in izkušnje ter jih povabila v skupnostno razmišljanje o solidarnosti in medsebojni pomoči.

»V Mladinskem centru Zagorje ob Savi smo na projekt in dogodek zelo ponosni ter si želimo, da bi v bližnji prihodnosti začeli graditi mrežo za mladino v lokalni skupnosti, ki bi skrbela za medsektorsko sodelovanje in celostno obravnavo mladostnikov,« so zapisali v sporočilu za javnost v MCZoS.

Savus

Foto: MCZoS


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor