ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Uživali na Dugem otoku

Večina udeležencev dopustovanja je bila na Dugem otoku prvič, zato je bilo zanimanje udeležencev še večje. Imeli so lepo vreme in dovolj toplo morje, da so se lahko v njem tudi kopali. Raziskovali pa so tudi okolico. Obiskali so Kornate, svetilnik Veli Rat, ki je ometan s 100.000 jajčnih beljakov, naravni park Telaščica, oljčni nasad in največje mesto na otoku Sali, kjer so jim postregli z odličnim sladoledom. Svoje brbončice so preizkušali tudi na različnih degustacijah marmelad, sirov, oljčnega olja in drugih dobrot.

Vsak večer so se zavrteli ob prijetnih zvokih v živo. Njihov gostitelj pa je poskrbel še za pravo dalmatinsko fešto ob klapi in hrani. »Prav vsak je lahko našel kaj zase, bodisi sproščene trenutke ob klepetu, kartanju, kavici ali sprehodu,« je povedala članica društva in udeleženka izleta Emi Šibila. Pred zajtrkom so dopustniki tudi pridno telovadili.

Ker vse lepo hitro mine, so si člani društva po prihodu domov seveda obljubili, da se bodo srečevali tudi naprej. Priložnosti za druženje bo obilo, saj imajo na sporedu zanimiva predavanja, izlete, skupne sprehode, organizirano telovadbo in plavanje v hrastniškem bazenu. »Prav vsako letovanje, pa naj bodo toplice ali morje, pa nas še bolj poveže in napolni z energijo, ki nam lepša trenutke vsakdana,« je še dodala Emi Šibila.

ZT

Isti avtor