Mair team : Bermudski Čuki 73 : 33

Mair team: Jasenčič 20, Tomažič 16, Kolenc 10, Meško 9, Prašnikar 8, Roglevski 4, Štibernik 4, Krznarič 2

Bermudski Čuki: Drolc 11, Černelč 5, Alič 5, Cvitič 4, Stanko 3, Vrankar 3, Roksandič 1

V prvi tekmi večera so gledalci spremljali zagorski obračun med lanskimi podprvaki Mair teamom in novinci v KRLZ Bermudskimi Čuki. Mairovci so po težkem porazu proti ŠOHT-u v tekmo stopili motivirani in željni svoje prve zmage. Najbolj razpoložena pri Mairovcih sta bila lanskoletna dva najboljša strelca KRLZ. Jasenčič je zbral 10 točk, Tomažič (lansko leto še član ETV-ja) pa 16. Pri Čukih je najbolj izstopal Drolc, vendar je bilo to premalo za motivirane Mairovce, ki so na koncu slavili s kar 40 točk razlike.

Posnetek tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=nRk0z58lCno&t=39s

KK veterani Zlatorog Laško : Črički 56 : 57

KK veterani Zlatorog Laško: Pajnič 29, Cizej 11, Blatnik 6, Seme 6, Lapornik 4

Črički: Kajtna 21, Božič 16, Seručar 8, Pavlin 8, Markotič 3, Bečirovič A. 2

V drugi tekmi so se pomerili Laški veterani in Črički, ki so se po težki lanski sezoni okrepili in so v tekmo vstopili že z dvema zaporednima zmagama. Po izenačeni prvi četrtini so se v drugem delu tekme prebudili veterani in na krilih zelo razpoloženega Pajniča (29 točk, 6 trojk) ob polčasu vodili s kar 32 : 17. V tretji četrtini so se prebudili tudi Črički, še posebej njihov ostrostrelec Božič, ki je v tem delu tekme zadel kar 4 trojke in s tem Čričke v pred zadnjo četrtino pripeljal na le 4 točke zaostanka. Sredi zadnje četrtine so Črički s trojko izenačili na 46, tekme pa še zdaleč ni bilo konec. Po napetih zadnjih minutah je ob točki zaostanka na črto prostih metov sekundo do konca tekme stopil Bečirovič in z enim zadetim prostim metom izenačil na 53. Sledili so podaljški, kjer je Čričkom hitro uspelo narediti 4 točke prednosti, še enkrat pa je imel odgovor na to Pajnič, ki je s trojko zaostanek zmanjšal na 1 točko. Po dveh zgrešenih prostih metih Čričkov so veterani še imeli priložnost za zmago, vendar je bilo na semaforju premalo časa za organizacijo kvalitetnega napada. Črički so tako zmagali že tretjo zaporedno tekmo in s tem zasedli prvo mesto na lestvici, veterani pa bodo po dveh izgubljenih tekmah svojo prvo zmago iskali čez 14 dni proti ŠD Litus.

Posnetek tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=rLK8ne2Z1r4

ŠOHT : Tiferji Laško 29 : 33

ŠOHT: Golob 12, Salihovič 5, Lapornik 5, Bostič 2, Gole 2, Virant 2, Halzer 1

Tiferji Laško: Bajramlič 8, Požun 7, Pipan 6, Grešak 4, Eranovič 2, Kaluder 2, Vrščaj D. 2, Zdolšek 2

Tudi zadnja tekma večera je bila zelo zanimiva za gledalce. Ekipi sta tekmo odigrali zelo čvrsto, obrambi sta bili dobri, kar dokazuje tudi zelo nizek rezultat. Prve tri četrtine so bile povsem izenačene, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu, vendar nobena od ekip ni vodila za več kot 5 točk. Pri ŠOHT-u je zaradi poškodbe tekmo predčasno zaključil Virant, kasneje se je poškodoval še Mirt (Tiferji), kar pomeni, da sta obe ekipi tekmo končali nekoliko oslabljeni. V zadnjo četrtino so Tiferji stopili s točko prednosti, vendar so ŠOHT-ovci tri minute pred koncem spet povedli za dve točki. Takrat je odgovornost prevzel Bajramlič, ki je v zadnjih minutah za Tiferje dosegel 6 točk in jih povedel do 4 točk prednosti, kar je bilo dovolj, da so na koncu dobili tekmo.

Posnetek tekme:

https://www.youtube.com/watch?v=58-C0jxS8H0

Naslednji teden, 26. oktobra, bodo v dvorani OŠ Trbovlje gledalci spremljali tekme med ŠOHT-om in Šajspoh Rangersi, derbi večera bo pripadal Oskarju in Barbarom, zadnja pa bo tekma med Tiferji in ŠD Knapi.

MC