petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Urša Haberl zmagala na Slovaškem

Od petka, 17. februarja, do nedelje, 19. februarja, je v Bratislavi potekal 43. mednarodni karate turnir Grand Prix Slovakia. Karate klub Trbovlje so na Slovaškem zastopali Urša Haberl, Kenan Isaković ter Marko in Uroš Markuljević. Vodil jih je trener Blaž Hribovšek. 1846 tekmovalk in tekmovalcev, 2503 nastopov, iz 27 držav je poskrbelo za množično in kvalitetno tekmovanje.

Odlično je svoj nastop na prvi izborni tekmi za člansko svetovno prvenstvo, ki bo konec oktobra v Budimpešti, opravila Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Zabeležila je štiri zmage, po vrsti je premagala Ukrajinko Ilinovo 5:0, Madžarko Molnarjevo 2:1, v polfinalu Izraelko Amosovo 2:1 in v finalu še Madžarko Jakubovicsovo 7:0 ter tako tekmovanje povsem zasluženo že drugo leto zapored končala na najvišji stopnički zmagovalnega odra. Preostali trije niso imeli tako dobrih nastopov. Velja omeniti 7. mesto Uroša Markuljevića do 84 kilogramov in 9. mesto Marka Markuljevića do 75 kilogramov.

Že v soboto trboveljske karateiste čaka nastop na mednarodnem turnirju v Slovenskih Konjicah ter naslednji vikend Državno prvenstvo za člane in veterane ter parakarateiste.

JS

Foto: Karate klub Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor