četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Urlaub na vasi

Letos se je brezplačnih počitniških dejavnosti udeležilo 58 otrok in mladih iz zagorske, radeške in litijske občine. Zanje je poskrbelo 16 voditeljev, tri dni pa je bila pri njih na obisku tudi prostovoljka iz Španije, ki je na izmenjavi pri Mladinskem centru Zagorje.

Program se je vsak dan odvijal med 9. in 17. uro pri gasilskem domu Podkum. Za kosilo sta poskrbeli izletniška kmetija Baron in okrepčevalnica podkumskega lovskega doma. Otrokom iz Zagorja in Šklendrovca so organizatorji omogočili tudi brezplačni avtobusni prevoz do Podkuma. Čez teden so otroci in mladi spoznavali ter osvajali veščine ameriškega nogometa in mažoretk, se igrali, zabavali pri različnih družabnih, športnih in vodnih igrah, ustvarjali različne izdelke ter izvajali eksperimente. Spoznali so tudi delo policistov, ki so jim ga predstavili policisti PP Zagorje ob Savi, osnove prve pomoči in temeljne postopke oživljanja, ki so jih predstavili predstavniki Rdečega križa Zagorje, poklic frizerke, ki jim ga je predstavila Špela Kotar.

Udeleženci so obiskali tudi ekološko-izletniško kmetijo in konjerejo Ergela Planido v Rtičah, kjer so si ogledali bosanske planinske konje in tamkajšnjo etnološko zbirko kmečkega orodja. V petek so pripravili zaključni program, na katerem so staršem, donatorjem, sponzorjem in ostalim obiskovalcem pokazali, kaj vse so počeli čez teden. Za pravi poletni zaključek je poskrbelo Letno kopališče Trbovlje, ki je za vse sodelujoče na Urlaubu na vasi v soboto omogočilo brezplačno kopanje na bazenu. Teden je tako za voditelje kot udeležence minil prehitro. Stkali so veliko novih prijateljstev in ustvarili nešteto lepih, nepozabnih spominov na letošnje poletje.

»Zelo smo hvaležni vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi celotnega programa, ter staršem, ki so nam zaupali svoje otroke v varstvo,« so po končanem programu povedali člani Kulturnega društva Podkum in dodali, da se voditelji že veselijo ponovnega srečanja z dosedanjimi udeleženci v prihodnjem letu, medse pa vabijo tudi tiste, ki na Urlaubu še niso bili, pa bi želeli aktivno preživeti počitnice v dobri družbi.

MO

Isti avtor