ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Uporaba visokotehnološke opreme

Skenirajte figurico, model ali obliko ter jo natisnite v 3D okolju, posnemite boljše fotografije ali svoj video s pomočjo green screena, naučite se uporabljati 360 stopinjsko kamero. Vse to in še več je odslej na voljo v prostorih Delavskega doma Trbovlje.

DDTLab v Delavskem domu Trbovlje nudi tudi mnogo drugih možnosti, ki so vsem občanom in občankam na voljo po predhodnem dogovoru. V kolikor vas zanima video produkcija, 3D skeniranje in tiskanje ter fotografija, je oprema v DDTLabu občanom na voljo brezplačno. Tako lahko uporabljate opremo za 3D produkcijo, na voljo je studio za video produkcijo, greensccreen oz. virtualna scenografija, 3D skener in 3D tiskalnik, računalniška oprema ter kamera za okolje 360°. Brezplačna je tudi uporaba studia za snemanje z vso opremo ter uporaba studia za montažo videov, urejanje fotografij na zmogljivem stacionarnem računalniku.

Green screen ali virtualna scenografija je ozadje za snemanje fotografij, videov, portretov, izdelkov itd.. Tehnika snemanja Green Screen omogoča, da pri montaži uporabniki izberejo poljubno ozadje in tako ustvarijo nove kreativne zgodbe.

S 3D tiskalnikom lahko uporabniki pretvorijo digitalno ustvarjen tridimenzionalni objekt v fizično natisnjen 3D model. Ustvarijo si lahko unikatno 3D figuro po lastni želji. Insta Pro2 360° kamera s šestimi lečami oziroma šestimi očmi posname celoten prostor z različnih kotov ter na koncu vse skupaj združi v celoto, ki nam omogoča 360° pogled.

Studio lahko uporabljajo za snemanje z navadno in prenosno kamero z zvočno izolacijo in uporabo računalnikov. Prav tako v studiu lahko uporabniki montirajo videe in urejajo fotografije na zmogljivem stacionarnem računalniku.

Savus

Foto: DDT


 

Isti avtor