Pretekli teden in vikend so imeli v Zasavju policisti ogromno dela. Predvsem so jim dali precej dela tatovi, ki so kradli vse po vrsti, od orodja (kosilnice, motorke itn.),  agregatov, plinskih jeklenk, električnega vitla, registrskih tablic, živilskih izdelkov, alkoholnih pijač, veterinarskih medicinskih izdelkov do piščancev. Precej dela so imeli tudi s prekrški v cestnem prometu in javnim redom in mirom.

PP Hrastnik

V ponedeljek popoldan so policisti posredovali pri sporu med občanoma, javni red in mir ni bil kršen.

V torek dopoldan so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi izseljevanja prednosti v križišču. Pri tem je nastalo za okoli 2000 evrov škode.

V sredo dopoldan so obravnavali spor med zakonskima partnerjema, javni red in mir ni bil kršen.

Popoldan so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa alkoholiziranosti 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

V četrtek dopoldan so obravnavali prometno nesrečo med osebnim avtomobilom in skuterjem, v kateri je nastala manjša materialna škoda. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Zvečer so obravnavali prometno nesrečo, voznik je trčil v robnik. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V večernem času so posredovali ob verbalnem sporu med občanoma iz Zagorja ob Savi, javni red in mir ni bil kršen.

V petek dopoldan so obravnavali prometno nesrečo zaradi trčenja vozila z divjadjo. Pri tem je nastala materialna škoda okoli 400 evrov.

V soboto popoldan so občanu zasegli neznano posušeno rastlino, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi ga čaka prekrškovni postopek.

V nedeljo ponoči so obravnavali kršitev javnega reda. Zaradi vpitja in glasnega govorjenja so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

Popoldan so policisti obravnavali verbalni spor med sosedoma. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so pet primerov vlomov v vrtne ute ob vrtičkih pri lokalni cesti Hrastnik – Trbovlje oziroma ob cesti »čez hrib«. Neznani storilec je v obdobju od 14. maja od 20. ure do 15. maja do 9.00 ure neovirano pristopil do petih vrtnih ut. Iz ene je odnesel motorno žago znamke Stihl in kosilnico na nitko neznane znamke, ter s tem lastnico oškodoval za cca 500 evrov. Iz druge vrtne ute je ukradel kosilnico na nitko znamke Alpina ter s tem lastnico oškodoval za okoli 200 evrov. Iz tretje vrtne ute je odnesel kosilnico na nitko znamke Romba Kawasaki ter s tem lastnika oškodoval za okoli 700 evrov. Iz četrte vrtne ute oškodovanca je ukradel motorno žago znamke Ryobi ter s tem lastnika oškodoval za okoli 150 evrov. Iz pete vrtne ute je odtujil agregat neznane znamke, rdeče-krem barve ter s tem lastnika oškodoval za okoli 300 evrov.

PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali poskus vloma v bivalni kontejner v lasti društva iz Trbovelj. Neznani storilec je na silo odprl okno in vstopil v notranjost, jo pregledal, pri tem pa ni ničesar odnesel.

V nočnem času so obravnavali voznika osebnega avtomobila, 77 letnega Trboveljčana, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l v litru izdihanega zraka). Izdali so mu plačili nalog in za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje.

V nočnem času so obravnavali poskus vloma v skladiščne prostore trgovine. Neznani storilec je s primernim orodjem zlomil ključavnico na vratih skladišča, vendar ni prišel v objekt.

V sredo so pri redni kontroli prometa v nočnem času zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo 57 letnemu Trboveljčanu. Kršitelja čaka odložilni predlog na pristojno sodišče.

V četrtek so obravnavali kaznivo dejanje tatvine izdelkov iz živilske trgovine. Ukradli so več steklenic alkoholne pijače.

V petek je v Trbovljah neznanec preko noči iz odklenjenega kombiniranega vozila ukradel mobilni telefon in s tem lastnika oškodoval za okoli 100 evrov.

V nočnem času je v Trbovljah neznanec skozi okno vlomil v prostore veterinarske ambulante in odnesel več medicinskih izdelkov in s tem lastnika oškodoval za okoli 700 evrov.

Policiste so obvestili o sumu nasilja v družini v Trbovljah. 66-letni Trboveljčan že dlje časa izvaja fizično in psihično nasilje nad 58-letno ženo. Zaradi zagotovitve varnosti oškodovanke so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Osumljenca čaka kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V soboto v dnevnem času je neznanec na parkirišču v Trbovljah poškodoval vetrobransko steklo osebnega avtomobila ter s tem lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

V večernem času so 27-letnemu Trboveljčanu zasegli neznano snov, za katero  sumijo, da je prepovedana droga. Po opravljeni analizi bodo zoper opravili prekrškovni postopek.

V nedeljo v jutranjem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 27-letni voznik osebnega vozila, ki je v križišču izsilil prednost vozniku avtobusa. Pri tem je nastala le materialna škoda.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil do sedaj neznani voznik tovornega vozila.

V torek so obravnavali povoženje divjadi, nastala je manjša materialna škoda. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda.

Policisti so se srečali tudi s tatvino izdelkov v eni izmed živilskih trgovin v Zagorju ob Savi.

V petek spet povoženje divjadi, nastala je manjša materialna škoda. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Pozabavali so se tudi z vlomi v tri vrtne ute na območju Kisovca. Iz njih so ukradli več vrtnarskih pripomočkov in orodja.

V nedeljo so obravnavali vlom v ograjen skladiščni prostor, od koder so odnesli jeklenke plina.

PP Litija

V ponedeljek dopoldan so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja goljufije. Neznanec je z lažnim prikazovanjem dejstev glede vlaganja v kripto valute od oškodovanke pridobil okoli 1.500 evrov koristi. Oškodovanka je storilcu po mailu posredovala fotografijo osebne izkaznice in bančne kartice. Storilec je to izkoristil in jo na ta način ogoljufal. Vse občane opozarjamo na previdnost in naj neznancem ne pošiljajo svojih osebnih ali drugih podatkov.

Zvečer so na Bogenšperku in Gozd Reki obravnavali povoženje divjadi. V obeh primerih so ob izpolnjenih pogojih izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V torek popoldan so v Litiji občanu zasegli manjšo količino snovi za katero sumijo, da je prepovedana droga. Po analizi sledi postopek o prekršku.

Popoldan so obravnavali kolesarja, ki je bil pozitiven na testu za sum vožnje pod vplivom drog in so mu odredili strokovni pregled. Po analizi sledi postopek o prekršku.

V sredo dopoldan so bili obveščeni da je bila v Črnem Potoku na gradbišču najdena ročna bomba iz 2. svetovne vojne. Bombo so na kraju prevzeli in nato uničili pirotehniki.

Popoldan so v Litiji v trgovini s kozmetičnimi izdelki obravnavali poskus vloma.

V četrtek so v Renkah obravnavali povoženje divjadi. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V petek zjutraj so na Moravški Gori obravnavali tatvino več piščancev.

Dopoldan so v Ribčah obravnavali povoženje divjadi. Ob izpolnjenih pogojih so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Dopoldan so zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali na javnem prostoru v Jevnici. Kršitelju so izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja.

Nekaj pred 12. uro so na glavni cesti v Spodnjem Logu obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo med tremi vozili. Policisti so odstopili od obravnave prometne nesreče.

Popoldan so po prijavi občanke na Brodarski ulici izvedli ukrep zaradi nepravilno parkiranega vozila, ki je oviralo hojo pešcev.

Okoli 14. ure so na lokalni cesti Ribče –Prekar obravnavali prometno nesrečo, voznik osebnega avtomobila je trčil v divjad. Ob trčenju je na vozilu nastala manjša materialna škoda.

Okoli 17. ure so obravnavali prometno nesrečo v naselju Volčja Jama.

Ponoči so policisti na glavni cesti v Zgornjem Logu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Policisti so našli povzročitelja prometne nesreče, obravnavali ga bodo zaradi kršitve več cestno prometnih predpisov.

V soboto dopoldan so obravnavali tatvino registrskih tablic.

V večernem času so intervenirali v zasebnem prostoru, ker naj v stanovanju padel moški in se pri tem poškodoval. V sodelovanju s PGD Litija so na silo vstopili v stanovanje, moškega so z reševalnim vozilom prepeljali v UB KC Ljubljana.

V nedeljo so policisti v Litiji obravnavali tatvino električnega vitla.

Savus

Fotografija je simbolična