ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Ugriz psa

Zasavski policisti so pretekli teden obravnavali štiri manjše prometne nesreče in tri kršitve javnega reda in miru. V postopku sta se znašla dva alkoholizirana voznika, obravnavali so še dva primera droge, poškodbo vetrobranskega stekla, kurjenje na Izlakah in ugriz psa v Zagorju.


PP Hrastnik

V sredo zjutraj so policiste obvestili, da je na Logu  v Hrastniku padel motorist. Motorist je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel ter se lažje poškodoval. Sledi ustrezen ukrep.

Ustavili so  voznika osebnega avtomobila, ki je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, čaka ga še ustrezen ukrep.

V četrtek so na območju Zagorja obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, neznanec je preko noči na parkiranem avtomobilu poškodoval vetrobransko steklo.


PP Trbovlje

V ponedeljek  v nočnem času so obravnavali kršitvi javnega reda in miru zaradi nedostojnega vedenja. Zoper oba kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru. Šlo je za lažno prijavo prekrška, zoper prijaviteljico vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so osebi, ki sta posedovali snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja, ki so jo zasegli in poslali v analizo. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

Pri kontroli prometa so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki jima je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,46 mg/l in 0,48 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so jima odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ju še postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so prejeli obvestilo občana o kurjenju na Izlakah. Policisti so o ugotovitvah s poročilom obvestili pristojni organ MIR Zasavje.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na območju Kisovca. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so ugriz psa v Zagorju. Policisti bodo ukrepali v skladu z zakonom o zaščiti živali.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Podkuma. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Zagorja. Kršitelja so izsledili, podali bodo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor