V sredo, 5. in v četrtek, 6. aprila, je v KC Delavski dom Zagorje potekalo 11. Republiško srečanje gledaliških skupin OŠ s prilagojenim programom, ki je prineslo pisano paleto dvanajstih  odličnih, domiselnih  predstav s prekrasnimi kostumi in izvirnimi  scenografijami. Na srečanju v organizaciji OŠ dr. Slavka Gruma je sodelovalo 168 učencev in  njihovih mentorjev.

Ob otvoritvi so udeležence in občinstvo z nagovori pozdravili ravnateljica OŠ dr. Slavka Gruma Tadeja Iskra, župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan ter strokovna spremljevalka srečanja animatorka lutk in režiserka Irena Rajh, drugi dan pa tudi predsednica sekcije LMDR pri Društvu SRP Aleksandra Senčič. Predstave so si poleg učencev OŠ dr. Slavka Gruma ter udeležencev srečanja ogledali še vrtčevski otroci, učenci OŠ Ivana Skvarče POŠ Čemšenik, uporabniki VDC-ja, starši in ostali obiskovalci, saj je bila prireditev odprta za javnost. Med občinstvom so sedeli tudi upokojeni sodelavci, specialni pedagogi OŠ dr. Slavka Gruma, med njimi bivši ravnatelj ter pobudnik in organizator prvega srečanja Valentin Kralj, dolgoletna režiserka šolskih gledaliških predstav Marja Sušnik, mojster oblikovanja scen za gledališke predstave in koncerte glasbene šole Leopold Drobne, soavtorica učnega načrta za Gledališki klub za OŠPP z NIS Mojca Gajšek ter mentorica prve šolske gledališke predstave Sonja Fedran. Pri izvedbi srečanja so kot hostese sodelovale tudi dijakinje prostovoljke iz  GESŠ Trbovlje.

Srečanje je kot glavni sponzor omogočila Občina Zagorje ob Savi, ki je prispevala tudi promocijski material za mentorje skupin ter s tem ponovno izkazala podporo vključevanju in udejstvovanju otrok s posebnimi potrebami v širšem okolju, organizatorji pa smo za udeležence pripravili spominska darilca.

Učenci OŠ dr. Slavka Gruma so  pod mentorstvom Sergeje Cesar in Hane Potočnik odigrali predstavo Dežela lepo, za katero so prejeli številne pohvale in čestitke s strani strokovne spremljevalke in občinstva.

Mojca Brvar

Foto: OŠ dr. Slavka Gruma