sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Kisovčani sedmi na državnem prvenstvu

Pretekli vikend (23. in 24. april) je v Ormožu potekalo 32. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za vse kategorije. Na tekmovanju je nastopilo 59 društev z 617 tekmovalci. Kisovški strelci so dokazali, da so se na vrhunec tekmovalne sezone odlično pripravili, saj so posegli po vrhunskih rezultatih. Po osvojenih medaljah so osvojili sedmo mesto med vsemi društvi.

Naslov ekipnih državnih prvakov so osvojili mlajši dečki v postavi Žan Celestina, Žiga Baš in Blaž Jerman. V posamični konkurenci je naslov državnega prvaka osvojil Žan Celestina, na drugem mestu mu je na zmagovalnem odru družbo delal Žiga Baš. Žal je malo slabša izvedba predzadnjega strela Blaža Jermana stala uvrstitve na zmagovalne stopničke, končal je na petem mestu.

Državna podprvakinja med mlajšimi deklicami je postala Julija Zibelnik. Med starejšimi deklicami s standard zračno puško sta odlično nastopili sestri Leja in Nika Piskar. Z odličnim streljanjem, žal z malo manj športne sreče, je Leja osvojila bronasto medaljo, za zlatom je zaostala vsega en krog. Tudi sestra Nika se je dolgo časa spogledovala z zmagovalnimi stopničkami, na koncu pa končala na šestem mestu.

V kategoriji starejši dečki standard zračna puška je nastopil Jaka Božič. Po sanjskem začetku se mu je pripetila manjša napaka, vseeno pa je končal na desetem  mestu.

V kategoriji kadetinj je nastopila Nika Skubic. Niki se sam začetek nastopa ni izšel po njenih željah. V nadaljevanju je pokazala svojo borbenost in znanje, žal pa je končala na nehvaležnem četrtem mestu z le nekaj desetinkami kroga za tretjim mestom.

Z nastopom v kvalifikacijah si je Gašper Judež priboril finalni nastop v mladinski konkurenci. Po prvi seriji petih strelov v času 250 sekund je prevzel vodstvo med finalisti. Vodilni je bil tudi po četrti seriji finala. Po malo slabši izvedbi strelov v peti seriji si je z zadnjim strelom 10,6 kroga pristreljal bronasto medaljo in četrtouvrščenega premagal za vsega 0,1 kroga.

Med mladinkami je Tija Šiles rutinirano nastopila v kvalifikacijah in se brez večjih težav uvrstila v finale. Začetni streli finala v prvi seriji petih strelov pa se ji niso izšli po načrtih. V naslednjih serijah finala je stopnjevala tempo in po četrti seriji že zasedala tretje mesto. Malo slabša izvedba strelov v peti seriji finala jo je stala medalje, tako da je končala na četrtem mestu tik pod stopničkami.

LK

Foto: SD Kisovec


 

Previous article
Next article

Isti avtor