sreda, 17 julija, 2024

Iz te kategorije

Trpele so tudi odbojne ograje

Poleg rednih nalog so policisti na območju Zasavja preko vikenda obravnavali še  več kršitev javnega reda in miru, prometnih nesreč, goljufijo, poškodovanje elektro omarice, umazanijo na cesti, nasilništvo, nedovoljeno kurjenje in grožnje.

PP Zagorje ob Savi

Policisti so obravnavali goljufijo. Oškodovanec je vrnil klic na njemu neznano telefonsko številko v tujino, nato pa klica ni mogel prekiniti. Nepridipravi so ga oškodovali za več kot 100 evrov. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih napisali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Policisti opozarjajo vse občane, naj ne odgovarjajo na klice iz neznanih telefonskih številk, ki več kot očitno prihajajo iz tujine (npr. št. 00 216… so iz Tunizije), če takih klicev ne pričakujejo.

Policisti so lastnici zvečer vrnili mobilni telefon, ki ga je izgubila.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na območju Litije, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Obravnavali so tudi poškodbo platišča vozila na delovišču. O dogodku so napisali uradni zaznamek.

Ubadali so se tudi s poškodovanjem elektro omarice. Policisti so opravili ogled, po zbranih obvestilih pa bodo zoper še neznanega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Policisti so se ukvarjali tudi z nanosom umazanije na vozišče v kraju Sava. Kršitelja čakajo ustrezni ukrepi zaradi kršenja zakona o cestah.

Neznanec je poškodoval lak na dveh vozilih, lastnika niti nista vedela točno, kdaj, predvidevata, da v zadnjih 14 dneh. Policisti so o zadevi obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti PP Zagorje so obravnavali tudi prometno nesrečo z materialno škodo. Iz nasproti vozečega tovornega vozila je na osebno vozilo padel tovor. Povzročitelja čakajo ustrezni ukrepi.

Policisti so se ubadali še s kršitvijo javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitve javnega reda in miru niso ugotovili, bodo pa z dopisom obvestili center za socialno delo.

V Šklendrovcu je neznanec povzročil prometno nesrečo in pobegnil. Oškodovanec se je zaradi vožnje neznanega vozila po njegovi strani umikal desno in trčil v odbojno ograjo. Policisti zadevo še preiskujejo.

Morali so posredovati tudi zaradi nasilništva, v katerem je bil oškodovanec telesno poškodovan. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

PP Hrastnik

Policisti so obravnavali nedovoljeno kurjenje v naravnem okolju, podali so predlog za ukrepanje drugemu prekrškovnemu organu.

Obravnavali so tudi sum kršitve javnega reda v Zagorju ob Savi, kršitev še preiskujejo.

V Hrastniku so se ukvarjali s prometno nesrečo s pobegom. Neznani voznik je z vozilom trčil v parkirano vozilo ter pobegnil. Na vozilu je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode.

Neznanec je povzročil prometno nesrečo še na parkirišču na Dolu pri Hrastniku. In odpeljal ne da bi pustil svoje podatke. S svojim vozilom je trčil v parkirano vozilo in povzročil za okoli 300 evrov materialne škode.

Hrastniški policisti so obravnavali še prometno nesrečo s pobegom v Orehovici. Neznani voznik je z vozilom trčil v odbojno ograjo in jo poškodoval. Na ograji je nastalo za okoli 200 evrov materialne škode.

V Trbovljah so se srečali s kršitvijo javnega reda. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

Policisti PP Trbovlje so obravnavali kaznivo dejanje groženj. Policisti bodo po zbranih obvestilih zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Obravnavali so še kršitvi javnega reda v Trbovljah. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

Posredovali so še na cesti od Trbovelj proti Čečam, kjer je voznik motornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo, v kateri ni bilo drugih udeležencev. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Savus

Fotografija je simbolična.

Isti avtor