četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Trinajst prometnih nesreč

Zasavski policisti so imeli pretekli teden veliko dela. Obravnavali so kar 13 prometnih nesreč, trikrat so se srečali z drogami, dvakrat z grožnjami, dvakrat s požari na vozilih. Obravnavali so štiri goljufije, dva spora med občani, onesnaženje, požig, poškodovanje tuje stvari, kršenje prometnih pravil, poškodovanje tuje stvari, krajo mobitela (in še zatajitev) in čistil, našli so registrsko tablico in denar, iskali so pogrešano osebo.


PP Hrastnik

V torek so policisti so pri rednem delu občanoma zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve, bo zoper kršitelja izveden ustrezen prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo na javnem parkirišču na Trgu svobode v Trbovljah. Neznani voznik je po trčenju v parkirano vozilo kraj zapustil brez obveščanja oškodovanca. Nastala materialna škoda v višini okoli 300 evrov.

Obravnavali so tatvino mobitela v garderobnem prostoru vzgojno varstvenega zavoda v Trbovljah. Neznani storilec je lastnico oškodoval za okoli 200 evrov.

V torek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah z udeležbo voznikov osebnih avtomobilov. Policisti so po preverjanju vseh pogojev za vožnjo pri obeh voznikih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavali so kaznivo dejanje grožnje, ki ga je osumljenka preko telefona izrekla oškodovanki. Policisti so sprejeli zapisnik o sprejemu predloga za pregon in bodi po zbranih obvestilih o zadevi podali kazensko ovadbo.

Policisti so pri rednem delu petim občanom zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve, bo zoper kršitelje izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah z udeležbo voznikov osebnih avtomobilov. Policisti so po preverjanju vseh pogojev za vožnjo pri obeh voznikih izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Policisti so pri rednem delu občanoma zasegli snov, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. V primeru potrditve, bo zoper kršitelja izveden ustrezen prekrškovni postopek.

Obravnavali so kaznivo dejanje velike tatvine. Neznani storilec je neovirano vstopil v kletne prostore v stanovanjskem bloku v Trbovljah in s primernim orodjem na vzvod vlomil v klet, kjer je lastniku ukradel nekaj kosov čistil. Nastala materialna škoda v višini okoli 150 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v Kisovcu. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.

V torek so našli registrsko tablico, ki so jo vrnili lastniku.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami v Kisovcu. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Obravnavali so kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo zaradi povoženja kamenja na cesti Litija-Zagorje. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

V sredo so obravnavali kaznivo dejanje goljufije, s katerim je oškodovanec oškodovan za več tisoč evrov. Policisti zadevo še preiskujejo.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja požiga na območju Litije. Policisti so opravili ogled, nadaljnjo preiskavo pa so odstopili policistom PP Litija.

Obravnavali so kaznivo dejanje uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, neznani storilec je z računa oškodovanca odtujil več tisoč evrov.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Policisti obravnavali požar na cesti Trojane-Vransko, kjer je v bližini viadukta Baba zagorelo vozilo. Požar so pogasili gasilci PGD Zagorje, Izlake, Trojane in Trbovlje. Ugotovili so, da je prišlo do samovžiga vozila. Elementov kaznivih dejanj ali prekrška niso zaznali.


PP Litija

V ponedeljek so sprožili iskalno akcijo pogrešane osebe, ki so jo našli mrtvo. Po prvih podatkih smrt osebe ni posledica kaznivega dejanja.

Posredovali so ob sporu občanov zaradi plačila storitve. Kršitev niso ugotovili.

Obravnavali so primer onesnaženja v naselju Lukovec, o ugotovitvah bodo obvestili pristojni inšpektorat RS za okolje in energijo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali v naselju Gabrovka, kjer se je občan vedel nasilno in na predrzen način do drugega udeleženca. Kršitelja čaka postopek o prekršku.

V torek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije na škodo podjetja iz Litije.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču, kjer je voznik trčil v vozilo in ne da bi nudil podatke s kraja odpeljal.

Obravnavali so najdbo denarja v Litiji, ki ga bodo vrnili lastniku.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja groženj. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču, kjer je voznik trčil v vozilo in ne da bi nudil podatke s kraja odpeljal.

Obravnavali so požar na tovornem vozilu v bližini Bogenšperka. Zagorelo je tovorno vozilo s priklopnikom, vzroke in okoliščine še preiskujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Obravnavali so primer povoženja divjadi.

V četrtek dopoldan je v naselju Hotič prišlo do prometne nesreče, kjer je bila samodudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v parkirano osebno vozilo. Voznica je bila pri tem lažje poškodovana. Policisti so opravili alkotest, ki je pokazal rezultat 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznico čaka postopek o prekršku.

Obravnavali so prijavo cestno prometnih prekrškov do sedaj neznanega voznika tovornega vozila.

Obravnavali so sum kaznivega dejanja pri prodaji vozila. Dejanje še preiskujejo, o ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor