V hrastniškem delavskem domu je Humanitarno društvo Botrstvo za Hrastnik pripravilo v četrtek, 23. marca prvi dobrodelni koncert. Odziv nastopajočih in poslušalcev je bil več kot dober.

Nastopili so: Alya, Božidar Wolfand Wolf, Ping Pong band, Vokalna skupina Corona’s, Marko in Klara, Matej Hribovšek, Samantha Maya, Navihani muzikanti, Matej Lebič, Plesna šola Kattan, Vrtec Hrastnik, GŠ Hrastnik, OŠ NHR Hrastnik. Vsi izvajalci so se odpovedali honorarju.

Na koncu koncerta so na ček ponosno napisali, da so zbrali točno 3.623,25 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenili pomoči pri plačilu toplega obroka učencev OŠ NHR Hrastnik. »Naj izpostavim, da gre izključno za družine z otroki, kjer so starši zaposleni in prejemajo minimalne plače, oziroma nimajo zaposlitve zaradi bolezni ali invalidnosti. Gre za družine, ki niso upravičene do denarne socialne  pomoči,« je že pred koncertom povedala predsednica društva Botrstvo za Hrastnik Nuša Gregorčič. Tako so se odločili po posvetu s CSD Zasavje, enota Hrastnik. Tokratno akcijo so zato poimenovali Botrstvo za kosila.

Nuša Gregorčič je okrog sebe zbrala skupino ljudi, ki so se odločili, da postanejo del dobrodelnosti, o kateri se je veliko govorilo v lanskem decembru. Ustanovili so Humanitarno društvo Botrstvo za Hrastnik in pričeli z organizacijo prvega dobrodelnega koncerta. Koncert je več kot uspel. »V društvu smo izredno zadovoljni, saj so Hrastničani pokazali veliko mero dobrodelnosti. Napolnili so dvorano delavskega doma v Hrastniku. Skupaj smo zbrali več kot 3.600 evrov, donacije pa bomo še zbirali, če se bo pojavil še kakšen donator. Zahvaljujem se občinstvu, nastopajočim, sponzorjem in izredno požrtvovalnim članom Botrstva za Hrastnik,« je po prireditvi dejala predsednica društva Nuša Gregorčič.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Prejšnji članekNovosti v Etiju
Naslednji članekTrinajst prometnih nesreč