sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

TRiii

Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje je po enoletni »koronski« pavzi in lanskoletni izvedbi na daljavo v torek, 10. maja, ponovno pripravila konferenco TRiii v Delavskem domu Trbovlje.

Gre za prireditev, ki vzpodbuja inovativnost v tehniškem izobraževanju kot prispevku k tehnološkemu razvoju. Tokratne je bila že sedma po vrsti. Na njej so v prvem delu po pozdravnih nagovorih ravnateljice STPŠ Marjetke Bizjak, trboveljske županje Jasne Gabrič in direktorice Zasavske gospodarske zbornice Tjaše Polc predstavili zanimive podjetniške začetke in razvoj Chipola (Ajda Kopušar), delovanje RUK-a (dr. Maša Jazbec) in inovativnost dijakov na področju računalništva (dijak Matic Bernot).

Konference se je udeležil tudi župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in podžupanja hrastniške občine Vojka Šergan. Ravnateljica je v pozdravnem govoru poudarila odlično sodelovanje z občinami, ki po svojih zmožnostih vsa leta pomagajo šoli.

V avli so svoja zaključna dela in druge projekte predstavljali dijakinje in dijaki, pridružili pa so se jim tudi osnovnošolci vseh treh trboveljskih osnovnih šol. V zaključnem delu konference so se na plenarnem delu v kinodvorani s svojimi referati predstavili še nekateri dijaki in učitelji šole organizatorke in drugih slovenskih srednjih šol.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor