ansambel-kumske-punce1
Kumske punce. Foto: arhiv skupine

Kumske punce

Ansambel Kumske punce sestavljajo štiri dekleta iz Dobovca, stara od 15 do 18 let, ki imajo za sabo skoraj dveletno igranje. Najprej so preigravale narodno zabavne komade drugih avtorjev, sedaj pa imajo že kar nekaj svojih komadov. Predstavile so se na številnih nastopih doma, pozna pa jih tudi že širša publika po Sloveniji. Na Zimskem jamatlonu obljubljajo nastop na polno.

Baby Octopus

Skupino Baby Octopus sestavljajo trije Trboveljčani, ena Zagorjanka in en Litijan (ki ga počasi spreobračajo v pravega Zasavčana). Na svoji glasbeni poti se posvečajo predvsem bolj trdim ritmom, takim, ki publiko pripravijo do divjega poskakovanja. V njihovem repertoarju so se tako znašle pesmi skupin AC/DC, Judas Priest, Metallica … A, da ne boste mislili, da samo ponavljajo! Imajo tudi nekaj zares dobrih avtorskih skladb.

Fossily band

Na Zimskem jamatlonu bodo lahko obiskovalci prvič sploh slišali Fossily band. To bo njihov premierni nastop. Skupino sestavlja ekipa izkušenih glasbenikov, ki preigravajo komade Novih fosilov. Predstavili se bodo z nekaj skladbami, ki so kljub fosilnim ritmom še vedno aktualne in zaželjene med publiko.

ZT

Prejšnji članekJamatlon na sejmu Tečem
Naslednji članekPesmi Marije Baumkircher