Občina Trbovlje je izdala novo publikacijo o Trbovljah. V njej je na 30 straneh predstavljena kultura, dediščina, aktivnosti, kulinarika in dogodki v mestu.

Turistični in promocijski katalog bralcu predstavlja mesto Trbovlje v slovenskem in angleškem jeziku in ponuja zanimive zapise ter ga nauči narečnih besed, značilnih za to regijo. Iz bogate industrijske in rudarske preteklosti ga popelje v sedanjost, predstavi kulturno dediščino ter skozi recepte in zgodbe približa edinstveno zasavsko kulinariko. Popelje ga tudi na okoliška hribovja ter ponudi najboljša doživetja in odlične produkte, ki nastajajo v naši dolini.

Publikacija je obiskovalcem in turistom na voljo v Zavodu za mladino in šport Trbovlje, Zasavskem muzeju Trbovlje, Delavskem domu Trbovlje, Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje in Turističnem društvu Trbovlje. Z njo se bodo predstavljali na turističnih dogodkih in utrdili destinacijsko znamko VisitTrbovlje, prav tako bo služila kot poklon ob protokolarnih obiskih.

»Z izdajo te publikacije je bil narejen pomemben korak, ki bo pomagal umestiti Trbovlje na zemljevid slovenskih turističnih destinacij,« so še zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Prejšnji članekNa današnji dan: Karel Hudomalj
Naslednji članekSledi Korakov: Tanja Brajer